Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Давосі підписали угоду про будівництво ВЕС на Херсонщині

Близько $400 млн вкладе норвезька компанія NBT AS у будівництво 67-ми вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт вздовж північного узбережжя озера Сиваш у Херсонській області.

Угоду про реалізацію проекту було підписано 23 січня норвезькою компанією NBT, французькою компанію Total Eren та Європейським банком реконструкції та розвитку у присутності Президента України Петра Порошенка під час його перебування у Давосі (Швейцарія).

«Я вважаю, що на сьогоднішній день це дуже важлива характеристика, коли кожен день, кожен тиждень, кожен місяць в Україну приходять інвестиції. Дуже важливо, що вони приходять з відомими французькими компаніями. Дуже важливо, що вони приходять у таку сферу як відновлювальна енергетика. Дуже важливо, що це доводить ефективність інвестиційної ради при Президенті, коли за одним столом сидять компанії, які мають загальну капіталізацію трильйон доларів і частину з цих коштів спрямовують в Україну», – сказав Президент України Петро Порошенко.

Президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті поділився, що радий участі ЄБРР у даному процесі: «По-перше, це показує, що Україна відкрита для бізнесу, оскільки вона проводить реформи в енергетичному секторі вже декілька років і рухається до стандартів ЄС. По-друге, Україна буде світовим лідером, а для початку регіональним лідером, в сфері відновлювальної енергетики. Закликаю усіх мати нас за приклад і вірити в цю велику країну, що взяла майбутнє в свої руки».

Вже в 2019 році станцію планують запустити в експлуатацію, після чого вона почне постачати вироблену енергію в мережу НЕК “Укренерго” – NPC Ukrenergo.

Обсяг виробництва нової станції – понад 900 млн кВт/год/рік. Він дозволить забезпечити третину обсягу споживання електроенергії в Херсонській області.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

2 коментарі

  1. А президент подумав про екологічні наслідки для Херсонщини? Чи головне виконати якісь економічні зобов’язання перед партнерами?

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН