Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які інвестпроекти почали реалізовувати на Херсонщині цього року

Депутат Херсонської обласної ради, заступник голови облдержадміністрації Євген Рищук вважає головною заслугою роботи команди Андрія Гордєєва створення привабливого інвестиційного клімату в області.

У студії «Українського півдня» бізнесмен та політик розповів про вдалі проекти, які вже почали реалізовувати цьогоріч і продовжать у наступному році та про потенційно можливі. Найскладнішим було переконати західного інвестора прийти в область, що межує з окупованим Кримом. Команді належало створити сприятливі умови для залучення іноземних коштів та ведення бізнесу.

«Є проекти, які почали реалізовувати цього року. Це і будівництво великої підстанції на 750 мегаватт у Каланчацькому районі. У цьому ж районі та Чаплинському розпочато будівництво 50 вітрових станцій. Введення воєнного стану занепокоїло одного з інвесторів, відразу ж його представник прибув до Херсона і провів перемовини. Ця компанія планує зведення 16 вітряків у Білозерському районі. Вартість одного – близько 5 мільйонів євро, тобто інвестиція доволі серйозна. І ми можемо заявити всім: інвестклімат сприяє розвитку бізнесу», – сказав Євген Рищук.

Кліматичні умови півдня України привертають увагу підприємців, які готові вкладати кошти в альтернативну енергетику. На інвестиційному форумі, що відбувся цього року у столиці, бізнесменів цікавив розвиток Чорноморського узбережжя.

Деталі у відео:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН