Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям Нацгвардії України

Під час відвідання Маріуполя Донецької області Президент Володимир Зеленський привітав українських військовослужбовців з Днем захисників і захисниць України та вручив державні нагороди.

«Зараз я перебуваю тут, на сході України, у місті Маріуполі. У його історії, як і в історії багатьох міст нашого українського Донбасу, є щонайменше три дуже важливі дати: 10 вересня 1943 року, коли Маріуполь звільняли наші діди й прадіди. 13 червня 2014 року, коли місто звільняли їхні онуки та правнуки. І 14 жовтня кожного року, коли й діди, і онуки, і загалом сотні тисяч найкращих синів і доньок нашої рідної Батьківщини святкують професійне свято – День захисників і захисниць України», – сказав Глава держави.

Президент нагадав, що, окрім Маріуполя, у 2014 році були звільнені від окупації Лиман, Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Бахмут, Сіверськ, Торецьк, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Щастя, Лисичанськ та багато інших міст Донецької та Луганської областей і були збережені суверенітет і незалежність України.

«Мета нашого новітнього війська України – наслідувати й примножувати славетні традиції Запорозької Січі», – зазначив Президент.

Володимир Зеленський запевнив, що Українська держава захищатиме людей, які захищають її.

Крім того, Глава держави вручив державні нагороди військовослужбовцям НГУ, ЗСУ та інших військових формувань і правоохоронних органів, а також присвоїв вищі військові та спеціальні звання.

 

Зокрема, під час заходу нагороди отримали двоє нацгвардійців. Загалом указом Президента було заохочено п’ять військовослужбовців Національної гвардії України – орденом княгині Ольги ІІІ ступеня та медаллю «За військову службу Україні».

Джерело – Сайт Національної гвардії України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН