Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На підприємстві з переробки проходять перевірки

28 вересня 2021 року Головним управлінням Держпраці у Херсонській області розпочато планову перевірку дотримання вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у у ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ «ЧУМАК», за адресою: 74800, Херсонська обл.,                       м. Каховка, вул. Козацька, 3.

Основним видом діяльності ПрАТ «ЧУМАК» є перероблення та консервування фруктів і овочів, виробничий процес сертифікований відповідно до стандартів DSTU ISO 9001: 2009, DSTU ISO 22000: 2007 і BRC Global, регулярно проходить перевірки і незалежні аудити.

ПрАТ «ЧУМАК» — компанія національного рівня, одне з найбільших підприємств в Україні. «Чумак» пропонує споживачам кетчупи, соуси, майонези, томатну пасту, соки, соняшникову олію, консервовані овочі та макаронні вироби. «Чумак» один з найпопулярніших українських брендів.

Українці люблять і цінують «Чумак» за незмінно високу якість, натуральність та смак продуктів. Назва «Чумак» має коріння в українській історії і тісно пов’язане з регіоном, де розташована сама компанія. Чумаки були мандрівними торгівцями, які торгували сіллю та іншими товарами. Починаючи з 17-го століття, чумаки купували сіль на узбережжі Чорного моря України та подорожували через Росію та Західну Європу, обмінюючи сіль на гроші та товари. Відомі своєю миролюбною вдачею і довгими подорожами, чумаки внесли в українську мову нову назву для Чумацького Шляху, оскільки він виглядав довгою-довжелезною дорогою, уздовж якої була розсипана сіль. Сьогодні українці так і називають його — «Чумацький шлях».

Для здійснення господарської діяльності у ПрАТ «ЧУМАК» за штатом обліковується 1477 працівників. На підприємстві виконуються роботи підвищеної небезпеки із застосуванням машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

За період перевірки посадовими особами Головного управління буде перевірено додержання норм та правил з охорони праці та промислової безпеки на виробництві, наявність дозволів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці, дотримання вимог безпечної експлуатації підіймальних споруд, електроустановок споживачів, виконання робіт підвищеної небезпеки, та інше.

Проведено нараду з керівництвом ПрАТ «ЧУМАК» щодо профілактики виробничого травматизму та не допущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID -19.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН