Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Освітні заклади Нижньосірогозької громади готові зустрічати учнів (Відео)

Серед 10 громад Херсонщини сучасний шкільний автобус отримала напередодні нового навчального року і Нижньосірогозька.
«Для всіх громад, які отримали нові шкільні автобуси, це дуже важлива допомога, а особливо для новостворених громад», — говорить голова Нижньосірогозької селищної територіальної громади Дмитро Такаджи. – «Виділивши з сільських бюджетів 15%, ми економимо 85% для реалізації цієї програми. Буде здійснюватися безпечний підвіз дітей та організовано якісний навчальний процес».
Загалом у Нижньосірогозькій територіальній громаді 13 навчальних закладів.

«Всі заклади готові до нового навчального року та отримали на це дозвільні акти. Вакцинація в громаді активно проходить, фактично до 80% вчителів вже вакциновані», — наголосив голова Нижньосірогозької громади Дмитро Такаджи. – Але роботи в освітніх закладах продовжуються».

Так, у Вільненській школі Нижньосірогозької громади проведуть реконструкцію системи опалення.

«Зараз проходить процедура виготовлення проєктно-кошторисної документації, останній етап — ми повинні отримати експертний звіт. Там є певні зауваження, які зараз виправляються. Після отримання експертного звіту буде розпочато процедуру торгів і я сподіваюся, що ми реалізуємо цей проєкт до кінця року. На проведення цих робіт з реконструкції системи опалення виділено 3 млн грн. субвенції з державного бюджету. Це результат співпраці депутатів територіальної громади та народного депутата України від політичної партії «Слуга народу» Павла Павліша. Вдячні, що він відгукнувся на наше звернення», — розповів Дмитро Такаджи.

Підготувала Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН