Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За добу жителі села на Херсонщині втратили весь врожай на городах, в садах і на полях (фото)

Місцеве агропідприємство, розпилюючи  хімікати над полями соняшника, знищили майже весь  врожай у жителів села Костирка, Новорайської громади на Бериславщині.

Фото вони викладають у ФБ, – повідомляє інформаційне видання “Український Південь”

Причому, опали  плоди і  на деревах, і кущах, і городах. Зафіксували  на фото і відео , як літаком проходило розпилювання. Чи хтось компенсує  кошти за втрачений врожай, покаже час, але зиму одноосібники  зустрічатимуть у збитках.

Про жахливий факт пише Анна Руденко:

“Результат 12ти річної праці успішно ліквідований працівниками Ютс- Агропродукт арго фірми за один день. (Херсонська обл, с. Костирка , на відео – сад батьків)
Напередодні з літака розпилювали невідому речовину на прилеглих полях з метою прискорення дозрівання соняшника.
Постає ряд запитань:
✅Наскільки ж кваліфікованими є ваші агорономи, раз з їхньої легкої руки знищено урожай садівництва та городини всього села?
✅невже керівництву максимально всеодно на здоров’я та взаємовідносини із селянами – власниками паїв які ви ж і орендуєте?
✅Хто взагалі відповідальний за розповсюдження такої сильнодіючої отрути , яку безперешкодно можуть купити та без контрольовано застосувати «псевдо- спеціалісти» ?
✅а чи безпечно вживати кінцевий продукт переробки обробленого соняшника?
✅Якщо ви думаєте, що ситуація не набуде розголосу та звичайні селяни нічого не зможуть вдіяти , то ви: керівництво та працівники фірми ЮТС-Агропродукт помиляєтесь!
Наразі ведеться збір та фіксація всіх наслідків : починаючи від довідок про здоров’я населення до збору документів про розірвання договорів між орендарем «ЮТС Агропродукт» та орендодавцями.
Всіх небайдужих закликаю долучитись до розповсюдження інформації та будь якої юридичної допомоги” .
Поділитись публікацією

2 коментарі

  1. Те що весь врожай коту під хвіст це погано, а те, що люди отруїлися і ніхто не знає, як ці наслідки відгукнеться через час, це жахіття!!!

  2. Доброго дня. Я мешканка села Щасливого. Ми теж хочемо розірвати договір, тому що вони знищюють наши землі хімією,та егологію. Давайте пригадаємо Асканію Нову,і все зійшло з рук. Чому? Останнім часом дуже погано себе почуваю,я алергік. В мене появилась отдишка, сльозоточивість, ренніт. Я впенина, що це за цієї хімії,наші поля теж обробоялися цією гидотою.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН