Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На серпневій освітянській конференції херсонська молодь презентувала проєкт “Острівець Безпеки”

Про це розповів народний депутат України від політичної партії “Слуга народу” Павло Павліш на своїй сторінці у Фейсбук:

– Зустрівся з освітянською спільнотою Херсона та регіону. Міська та обласна конференції завжди дають старт новому навчальному року, визначають аспекти та перспективи. Регіональна конференція педагогічних працівників проходила під гаслом: «Освіта Херсонщини — 30: складові успішності — безбар’єрність та якість».

На освітній локації «Школа без бар’єрів — безпечна громада: якісна освіта для кожного в умовах децентралізації» відбулась презентація проєкту молоді, яка зараз навчається у Херсоні у Школі молодого політика. Назва проєкту — «Острівець безпеки».

Юні активісти освітянську спільноту інформували про наступне:
з 2018 по 2021 рік 178 дітей постраждали від кримінальних правопорушень; •близько 900 дітей перебували у розшуку. Аби попередити такі випадки, створено цей проєкт. Це мережа “Острівців Безпеки” у кав’ярнях, аптеках, банках, магазинів та інших будівлях на першому поверсі, куди могли б звернутися діти у разі небезпечної ситуації. Відповідні наліпки будуть розміщені на цих об’єктах.

 

Точки розташування острівців обираються у відповідності з розташуванням шкіл.
Чому я вирішив підтримати саме цей проєкт? В мене було дві мети: мені дійсно сподобалося те, що пропонують наші школярі — створити острівці безпеки в місті та області, які б надали можливість нашим наймолодшим діточкам, які потребують будь-якої допомоги, безпечно отримати її. Ми розуміємо, що не у всіх є можливість знайти поліцейського та звернутися до старших за допомогою. Ми хочемо започаткувати таку ідею в суспульстві та залучити місцевий бізнес, щоб діти знали, що на доступній для них мові саме в цьому місці вони можуть отримати допомогу.

Друга мета — цей проєкт був ідеєю наших молодих херсонців. Я хочу, щоб вони мали на майбутнє впевненість, що їхні проєкти можуть бути реалізовані. Більш того, я хочу, щоб вони самі ці проєкти реалізували для того, аби побачити та відслідкувати, наскільки це може бути складно, але дієво. Тому цей досвід варто передати іншим молодим людям, аби вони теж приєднувалися, не були відчуженими від нашого суспільства.

Напередодні Дня знань я побажав всій освітянській спільноті, щоб новий навчальний рік пройшов не в режимі онлайн, аби діти навчалися і бачили своїх вчителів та однолітків! Нехай цей рік принесе багато нових і цікавих вражень як учням, так і вчителям та батькам!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН