Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олександр Самойленко: Територіальні громади мають бути зацікавлені в легалізації праці

Сьогодні голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко провів нараду з начальником Головного управління Держпраці у Херсонській області Віталієм Берлимом та його першою заступницею Яною Скуратовською з приводу легалізації праці на території Херсонської області.

 

«Для працівників Держпраці головне – не оштрафувати, а знизити рівень незадекларованої праці. Тож, інспекційним заходам, які стартували 1 липня по всій країні, передувала піврічна інформаційно-роз’яснювальна кампанія, у ході якої фахівці консультували роботодавців щодо того, як усунути ті чи інші порушення», – повідомив Віталій Берлим.

Адже меседж Держпраці: «Працевлаштовуйте працівників, платіть «білу зарплату», а ми будемо консультувати, підтримувати і допомагати!».

«Сьогодні всі керівники територіальних громад мають бути зацікавлені в легалізації праці, адже це напряму позначається на збільшенні надходжень до місцевих бюджетів, – відзначив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко та додав, – Лише офіційно працевлаштовані працівники можуть спокійно працювати та мати гарантовану соціальну захищеність: оплачуванні відпустки, лікарняні, нормований робочий час, страхові виплати в разі непрацездатності, виплата заробітної плати не нижче мінімальної. Але і підприємці також мають зрозуміти, що якщо вони легальні, то вони захищені законом України!».

Також Яна Скуратовська зазначила, що відповідно до закону у сфері державного нагляду та контролю за господарською діяльністю керівники громад отримали право звертатись до Державної служби з питань праці про наявні факти використання праці неоформлених працівників на їх території. І це є безумовною підставою для здійснення заходу державного контролю.

Джерело – Херсонська обласна рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН