Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В обласній раді триває підготовка до сесії: бюджетна комісія розглянула ряд актуальних питань

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, всього депутатами було розглянуто 19 питань порядку денного.

У ході засідання комісія опрацювала низку листів та звернень, зокрема листи Херсонської міської благодійної організації «Таврійська фундація «Осередок вивчення української діаспори», федерації настільного тенісу м.Херсона, Херсонського вищого професійного училища сервісу та дизайну, Херсонського професійного суднобудівного ліцею та ін.

Крім того, депутати розглянули листи комунальних закладів, установ та підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

«Під час засідання ми розглянули питання підтримки Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Ми вважаємо, що це дійсно яскрава подія для нашої області. Також ми опрацювали питання підтримки комунального закладу Херсонської обласної ради «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» щодо виділення коштів на ремонтні роботи, які не дозволять надалі руйнувати будівлю закладу», – поінформувала голова постійної комісії пані Вікторія.

 

Також Каланчацька районна лікарня звернулась із питанням виділення з обласного бюджету коштів на функціонування лікарні.

У ході обговорення з’ясувалося, що Каланчацька територіальна громада має надлишки по перевиконанню бюджету на 29,9 %, а тому спроможна підтримати своїх жителів.

Однак, за словами Вікторії Гавренкової, комісія отримала відповідь від вказаної громади про те, що кошти в громади відсутні.

«Тому ми звернулись до обласної державної адміністрації, аби організувати спільну нараду за участю представників Каланчацької територіальної громади, щоб якомога детальніше розібратися у цьому питанні», – резюмувала вона.

Джерело – Херсонська обласна рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН