Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обласні обранці відвідали заклади позашкільної освіти

Депутати обласної ради у складі Олександра Співаковського, Галини Гондаревої та Ігоря Йосипенка познайомилися з роботою Центру туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді та Центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

«В інтернеті поширюється інформація про закриття позашкільних центрів, але це зовсім не так. Питання закриття не стоїть взагалі. Але перш ніж приймати остаточне рішення, ми хочемо побачити на власні очі стан закладів, їх роботу та зрозуміти перспективи їх подальшого розвитку», – відзначив голова «гуманітарної» комісії Олександр Співаковський.

У Обласному центрі туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді в 2021 році працює 60 гуртків, у яких здобувають освіту 905 вихованців. Із загальної кількості гуртків Центру 34 гуртка (понад 470 вихованців) – у 22 територіальних громадах області.

З вихованцями гуртків протягом року організовується понад 50 масових заходів. Центром розроблено більше 20-ти екскурсійних маршрутів по Херсонській області, створено та проводяться одно-дводенні екскурсійні-пізнавальні програми перебування сільських дітей в обласному центрі.

З початку 2021 року вихованці Центру взяли участь у 21 змаганні, конкурсі туристсько-краєзнавчого та військо-патріотичного напрямів різного рівня та завоювали 527 нагород. Зокрема, серед здобутків: 17 нагород на Міжнародних змаганнях зі спортивного орієнтування; 7 призових місць на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування тощо.

«Осередки нашого Центру є в районах, тому 70% наших вихованців – це діти з області. Ми весь час розвиваємося, оновлюємося та стараємося йти в ногу з часом. У своїй роботі використовуємо інноваційні технології. Наразі патріотичний відділ готує програму для створення нового гуртка “Джура поліцейський”», – поділилася директорка Центру Лариса Хабрат.

У той же час, у Обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді працює 35 гуртків, на базі яких навчаються конструювати та програмувати прості механізми та роботів; моделювати кораблі, літаки, автобронетанкову техніку, ракети; навчають азам програмування.

Своєю діяльністю Центр, осередки якого є в населених пунктах області, охоплює 448 дітей (48% з міста, 52% з області).

«У кожній територіальній громаді має бути осередок з надання послуг з позашкільної освіти. Тому маємо попрацювати в цьому напрямку та мотивувати голів ТГ щодо фінансової підтримки гуртків за рахунок коштів місцевих бюджетів», – акцентував Ігор Йосипенко.

За результатами візитів депутати нададуть рекомендації та пропозиції голові Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації.

Джерело – Херсонська обласна рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН