Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стала відома компанія, яка монтувала херсонський флагшток вартістю 8 млн гривень

Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Едуард Науменко прокоментував ситуацію з падінням флагштоку в місті Херсон:

«Встановлення найбільшого прапору регіону — надважливий проєкт, який вшановує пам’ять полеглих за нашу незалежність та висловлює повагу до наших бійців, які захищають суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Сертифікованою компанією, яка займається виготовленням флагштоків, було виготовлено 70-метровий флагшток.

Цією ж компанією була залучена інша, яка займається підйомом цих флагштоків. Саме вона надала розрахунки, де саме має чіплятися стропа і вона була відповідальна за придбання цих строп. Товариство «СтарСвіт» відповідало за монтаж, будівництво флагштоку. Їм були надані всі параметри прапору, тож компанія була відповідальною за встановлення флагштоку.

Реалізація проєкту і підйому відбувалася з дотриманням усіх норм безпеки. Тому наголошую, що від цього не постраждала жодна людина, окрім транспортного засобу, який був припаркований в зоні монтажу. Коли флагшток майже опинився у вертикальному положенні, лопнула стропа і прапор впав. Зазначу, бюджетні кошти не передбачалися і не витрачалися на виготовлення, монтаж чи оздоблення флагштоку. Встановлювати його повторно не будуть. Правоохоронні органи проведуть розслідування щодо питання, чому так сталося».

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН