Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заступник глави місії Посольства Ізраїлю в Україні відвідав Херсон (відео)

На Херсонщину завітав заступник голови місії Посольства Ізраїлю Йоав Бистрицьки.

Він зустрівся з міським головою- Ігорем Колихаєвим.
На зустрічі обговорили перспективи співпраці Херсона та Ізраїлю. Херсоснький міський голова висловив підтримку Ізраїльському народу.

Йоав Бистрицьки був вдячний за підтримку і розповів, що уже встиг познайомитися з Херсонщиною та вважає, що область дійсно має неймовірний потенціал, зазначивши, що народ Ізраїлю буде радий допомогти жителям Херсонщини у розвитку.

“Ізраїль- це країна високих технологій і можливостей. У нас багато досвіду, знань- і ми готові поділитися ними з Херсоном.”- зазначає Йоав Бистрицьки.

Були обговорені перспективи співпраці у сферах: медицини, освіти, сільського господарства, удосконалення роботи аеропорту, будівництва нових будинків, туризму, опріснення вод та використання нових технологій.

“Ми сьогодні обговорили достатньо багато аспектів економічної співпраці. Перший аспект- це аеропорт. Ми хочемо створити вантажний термінал і холодильні приміщення, де можна буде зберігати овочі та фрукти, вирощені на Херсонщині, перед відправкою за кордон. По-друге, ми говорили сьогодні про медичний туризм. Ми всі прекрасно розуміємо, що Ізраїль являється лідером в цій галузіі. Третє, ми говорили про освіту і створення нових перспективних спеціальностей, які будуть потрібні не тільки на півдні України, а й у всій країні, і також про будівництво університету, спеціалізованого на медицині. Найголовніше- це нові технології, які йдуть в ІТ і в муніципальне господарство. Моя задача- створити всі комфортні умови для інвесторів, щоб місто відчуло розвиток,”- зазначає Ігор Колихаєв, Херсоснький міський голова.

Перші кроки до співпраці- зроблені.

“Херсон – це цікаве місто! Тут багато можливостей та чудова аграрна сфера. І ми як розвинута в цій сфері країна зможемо створити разом з жителями Херсона багато чудових проєктів, “- додає Йоав Бистрицьки, заступник голови місії Посольства Ізраїлю.

Зустріч завершилася по-дружньому: Херсонський міський голова подарував заступнику голови місії Посольства Ізраїлю карту Херсона на згадку про початок активної співпраці.

14 травня Україна вперше відзначає День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, тобто історично склалося так, що підтримка між Ізраїлем та Україною виникла вже давно.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН