Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Білозерське професійно-технічне училище №6 намагаються закрити (Відео)

Державний навчальний заклад «Білозерське професійно-технічне училище №6» під загрозою закриття. Сьогодні перед сесією Херсонської обласної ради колектив закладу, батьки та учні влаштували пікет, адже вони не збираються здаватися.

Директор училища Олександр Кедровський прокоментував: «Попередження про закриття ми отримали в усній формі 11 червня на нараді, тоді начальником Управління освіти була Тетяна Юшко. Зібрали нараду керівників тих закладів, які планують закрити і тих директорів, які повинні були прийняти дітей. Наше училище, як нам повідомили тоді, повинні були розділити на чотири перехідних групи контингенту і відправити їх в різні навчальні заклади. Згодом змінилося керівництво Управління освіти. На роботу повернулася Ірина Дробиш. Після повідомлення про закриття ми розробили звернення до депутатів і почали телефонувати журналістам. Ірина Дробиш викликала мене до себе і повідомила, що це питання передчасне. Його будуть вивчати та відвідувати заклад».

Однак 29 липня училище отримало розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації з листом на ім’я керівника закладу про те, що групи першого курсу тарифікуватися і набиратися не будуть.

«Мене попросили довести цю інформацію до відома трудового колективу. Вступна кампанія згідно типових правил прийому розпочалася з 1 червня. Наші правила вступу затверджені Управлінням освіти з зазначенням професій, кількості учнів тощо. Тобто кампанія проходила, ми набрали дітей, а зараз ми змушені їм відмовити. Згідно методичних рекомендацій щодо формування регіонального замовлення, які схвалені розпорядженням Кабінету Міністрів, регіональне замовлення має бути сформоване до 1 червня. Якщо завчасно повідомили б наш заклад, то у нас більше часу залишилося б для відстоювання своїх інтересів. Але це нашому керівництву не вигідно, тому повідомлення надійшло в останні дні. Зараз ми не знаємо, що говорити нашим учням», — зазначив Олександр Кедровський.

Останні декілька років Білозерське професійно-технічне училище №6 виконує регіональні замовлення у повному обсязі. «У нас навіть навчаються учні на контрактній основі, а раніше такого не було. Тобто наші випускники вступають до нас повторно», — наголосив очільник закладу. Білозерське професійно-технічне училище №6 готує трактористів, слюсарів з ремонту автомобілів, водіїв транспортних засобів і штукатурів-монтажників гіпсокартонних конструкцій.

«За інформацією центру зайнятості, яка розміщена на їх офіційному сайті, про кількість вакансій за професіями, саме ці професії є найбільш затребуваними на регіональному ринку праці. Якщо їх відфільтрувати в порядку спадання, то найбільша кількість — трактористи, слюсарі і водії. Жоден заклад в місті Херсон не готує, наприклад, водіїв чи трактористів», — розповів Олександр Кедровський.

Також він зауважив, що контингент закладу під час виконання набору — близько 200 осіб: «Одну групу ми випускаємо перед Новим роком, тому на 1 січня контингент складає близько 175 осіб і наше управління цим користується. Тобто вони показують цифру контингенту ту, яка цікава їм».

Матеріально-технічна база закладу звісно не надсучасна, але вся техніка справна, керівництво закладу підтримує її у хорошому стані, про це говорить директор училища:

«Всі автомобілі проходять обов’язковий технічний контроль. Тракторам по 20 років, але вони аналогічні тим, які продаються сьогодні. Територію закладу також підтримуємо у належному стані».

Приблизно 30% з набору — місто Херсон, 70% — інші громади: Чулаківська, Долматівська, Станіславська, Білозерська, Музиківська. В гуртожитках живе близько 100 осіб. Діти в закладі отримують свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти», — підкреслив Олександр Кедровський.

Детальніще у відео телестудії “Український Південь”.

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН