Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Заклади освіти та охорони здоров’я на Херсонщині систематизують щодо потреб інклюзивного середовища

«Відбулося засідання президії Херсонської обласної ради, яка сформувала порядок денний сесії 18 лютого.

Крім сесійних питань, звичайно, торкнулися й інших. Завдячуючи колегам-аграріям, які розповіли про надскладні взаємовідносини з «Херсонобленерго», назовні піднято цілий пласт претензій до цієї організації. Не витримав навіть голова Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута, який розповів про ситуацію з підключенням до енергопостачання мобільного шпиталю для хворих на ковід у минулому році. Це вдалося зробити тільки після звернення до РНБО. У Херсонського державного університету теж є своя історія взаємовідносин з цим монополістом під час підключення до мережі басейну.

Важко було! Тому на президії депутати одноголосно підтримали створення спільної робочої групи обласної адміністрації та обласної ради, правоохоронних органів. Вона збере інформацію від громадян щодо їх досвіду «співпраці» з Херсонобленерго. До складу робочої групи запропонував запросити керівника підприємства, щоб нам ніхто не дорікнув у необ’єктивності.

Дискусії точилися й навколо перспектив роботи «ХОСПІСу», умови утримання людей в якому зараз не відповідають жодним вимогам. Треба шукати правильне рішення заради хворих людей. Адже так, як є, далі цей заклад працювати не може.

Важлива ініціатива, з якою виступив колега Сергій Хлань, систематизувати потреби закладів освіти та охорони здоров’я обласного підпорядкування щодо потреб в організації інклюзивного середовища, заходів протипожежної безпеки, безпеки життя. Така інформація дозволить розробити відповідну програму та поступово фінансувати заклади. Це наша відповідальність.

Дякую колегам за підтримку звернення, яке запропонував до розгляду на сесії.

Далі буде!», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН