Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські близнюки виграли Всеукраїнський конкурс до Дня незалежності (відео)

11-річні близнюки з Бехтер Роман та Марк Уришеви перемогли у конкурсі “Незалежність моєї країни”. 24 серпня вони та ще восьмеро дітей з усієї України занесуть прапор до будівлі Верховної ради. Для конкурсу діти записали відеоролик – привітання Україні з 30-річчям її незалежності.

Роман та Марк Уришеви – учні Бехтерського опорного закладу. Хлопці говорять, що їх улюблені предмети в школі – математика, історія та українська мова.

За словами батьків Романа та Марка, їх хлопці творчі та взяли участь у багатьох конкурсах. А коли дізнались про конкурс до 30-річчя незалежності, мама Валентина зрозуміла, це буде цікаво її близнюкам.

“Чоловік, працюючи з Facebook, сказав, що є такий конкурс, де наші діти зможуть взяти участь і представити Херсонщину в Києві. Суть конкурсу – 10 дітей – переможців матимуть право занести прапор до Верховної Ради. Ми одразу підхопили ідею, бо наші діти дуже творчі, вони дуже стараються і в навчанні”, – говорить мама Романа та Марка.

Хлопці називають себе справжніми патріотами України. До конкурсу готувались всією родиною.

Валентина Уришева розповідає, що їх метою було не просто вивчити вірш, але й зробити фон для картинки.

“Ми обрали соняхи як символ півдня. Чоловік зробив літери слова “Україна”, а ми з хлопчиками прикрашали. Довелось вирізати більше ніж 500 квіток”, – каже жінка.

Батько близнюків Євген Уришев, розказує, що на підготовку витратили приблизно 2-3 вечори. Уся родина старалась, що було красиво.

У свою перемогу Уришеві вірили. Марк та Роман у Києві ніколи не були, тому дуже зраділи.

Зараз родина Уришевих збирається до Києва. 23 серпня Марк та Роман візьмуть участь в репетиції заходу у Верховній раді України.

СУСПІЛЬНЕ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН