Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стало відомо, як у Херсоні відзначатимуть державні свята

До уваги херсонців – перелік заходів до Дня Державного Прапора України, 30-ї річниці незалежності України та Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Так, 19 серпня об 11:00 у Центральній бібліотеці ім.Лесі Українки відбудеться творча зустріч «Громадяни, що змінюють країну» за участю видатних херсонців – лідерів громадської думки.

Цього ж дня, о 16:00 на території адмінбудівлі Корабельної районної у місті Херсоні ради відбудеться музично-поетичний фестиваль «З днем народження, країно!» (за участі творчих колективів ветеранської організації Корабельного району).

19 серпня також о 19:30 та 20:30 на майданчику біля храму Святої Олександри (вул.Перекопська, 3) пройде перший кінопоказ фільмів «Дякую» (реж.О.Каропенка) та «Бог простить»  (О.Хачатряна) /у рамках проєкту «КіноКрилаНезалежності»/ до свята Преображення Господнього (кінотеатр під відкритим небом).

20 серпня о 09:30 у дитячому садочку сел. Богданівка відбудеться святковий захід для дітей «Нехай у кожної дитини живе любов до України».

Цього ж дня також заплановані концерт «Радуйся, вільна свята і єдина – на всіх Україна» та художня виставка робіт користувачів послуг Територіального центру соціального обслуговування Корабельного району (11:00, бібліотека-філія № 3), а також презентація виставки робіт образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва «Дивосвіт» (міська галерея дитячої та юнацької творчості «Синій кіт», 11:00).

Ряд заходів відбудеться і 21 серпня:

  • урочисте підбиття підсумків патріотичної просвітницької акції «Україна – це ми!», велопробіг з державними прапорами (від ЦБ ім. Лесі Українки до набережної по проспекту Ушакова);
  • тематичний вечір «Вона на світі одна – єдина ненька Україна» (о 15.00, клуб сел. Сонячне);
  • концерт “Україна – рідний край” за участю аматорів сцени (о 16:00, центральний майданчик сел. Богданівка);
  • святковий захід «Солов’їна Україна» (патріотична акція та концертна програма для мешканців селища, о 17.00, клуб сел. Петрівка);
  • вечір пам’яті Кузьми Скрябіна (творчі виступи вокалістів, бардів, музикантів), 19.00 – 22.00, креативний простір «Urban CAD»;
  • Кубок міста з гирьового спорту (11.00, вул. Суворова /біля ТЦ «Парус»/);
  • Святковий концерт «Квітник талантів» та розважальна програма за участю аматорів сцени, виставка виробів декоративно-ужиткового мистецтва «Моє село – Моя країна» (з 18.00, майданчик біля БК сел. Приозерного).

22 серпня на херсонців чекає турнір з пляжного волейболу «Кубок Корабелів» (на 2-х спортивних майданчиках), 09.00 – 16.00, територія Гідропарку /мкр Острів/.

23 серпня відбудуться:

  • о 08:30 – урочиста церемонія підняття найбільшого в області Державного Прапора України, яка включатиме:

– відеотрансляція звернення Президента України (08:45)

– церемонія підняття Державного Прапора України (в рамках всеукраїнської акції) – 09:00

Заходи відбуватимуться на майданчику біля Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки

 ім. Олеся Гончара.

  • о 10:30 на кладовищі Геологів – панахида за загиблими в зоні АТО/ООС;
  • об 11:00 у Херсонському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставкового проєкту «30 років незалежності»;
  • о 16:00 у ЦБ ім.Лесі Українки презентують відеоролик «Поетична  мапа Україна» за участю представників творчої інтелігенції міста Херсона та області;
  • з 17:00 до 18:30 на площі Свободи відбудетьсямМистецький захід військово-патріотичного спрямування до Дня Державного Прапора України (за участю членів Херсонської обласної асоціації об’єднань ветеранів учасників бойових дій на сході України та ГО «Єдина Родина Херсонщини»): фото-вернісаж просто неба (портрети українських військових, світлини форпосту «Південь-Чонгар» тощо); мистецька програма за участю лауреатів конкурсу-фестивалю «Княжий вінець України», учасників проєкту «Пісні народжені війною, вірші написані в АТО»;
  • о 19:00 там само відбудеться виступ камерного оркестру Херсонської обласної філармонії.

24 серпня святкування розпочнуться із молитви за Україну, церемонії покладання квітів та урочистої громадської ходи. Молитва за Україну відбудеться о 09:00 на Алеї Героїв незалежної України. Хода відбудеться о 09:30 із Алеї до площі Свободи.

Цього дня на площі Свободи також на вас чекатимуть:

  • виставка військової техніки (09:00, площа Свободи);
  • пряма трансляція святкового заходу до Дня Незалежності України в місті Києві (10:00);
  • урочисті заходи із врученням державних нагород (11:00)
  • святкові культурно-мистецькі заходи до 30-ї річниці незалежності України:

– обласна акція «Заквітчаєм Україну рушниками» та виставка-продаж виробів майстрів декоративно-прикладного мистецтва (з 13:00);

– концертна програма творчих колективів міста і області тощо;

– концерт рок-гурту «Шабля» (м. Київ)19:30 (майданчик біля колишнього кінотеатру “Україна”);

  • патріотичний флешмоб «Поетична Україна» за участі поетів та бардів Херсона (з 16:00).

О 17:00 на набережній по просп. Ушакова (біля пам’ятника Першим Корабелам) відбудеться концертна програма та спортивні заходи до Дня Незалежності України.

На території Палацу молоді та студентів пройде мистецька патріотична акція до Дня Незалежності України (створення арт-об’єкту, час буде уточнено згодом).

О 17:00 у парку Херсонська фортеця відбудеться дитяча велогонка на Кубок Патрульної поліції.

Із 9:30 на території біля будинку культури сел. Комишани проходитиме святкова концертна програма «Зі святом, рідна Україно!» за участю аматорів сцени, розважально-ігрова програма «Активна молодь майбутнє  нації», флешмоб «Дерево бажань Україні».

Із 17:00 у БК сел.Приозерне відбудеться дитяча ігрова програма «Ми роду козацького діти».

Із 16:00 на майданчику біля  БК сел. Зеленівки триватиме конкурс малюнків на асфальті «Я люблю свою країну, я люблю її людей» (для дітей) та просвітницький захід «Єдина та вільна», а також святковий концерт «Моя земля – це незалежна Україна».

Протягом дня на території, прилеглій до БК сел. Садового триватимуть святкові заходи до Дня села та Дня Незалежності України (спортивно-ігрова програма (рибалка, змагання з тенісу, ігри та забави для дітей), святково-розважальна програма (за участю аматорських колективів села).

Із 17:00 у Шевченківському сквері відбудеться програма «Квіти незалежності».

Цього ж дня у Херсонському обласному краєзнавчому музеї відбудеться День відкритих дверей та презентація виставки «30 років незалежності».

О 10:00 у Степанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №17 пройде свято для мешканців с. Степанівки до Дня Незалежності України.

Із 17:00 на території ТРЦ “Плаза” відбудеться свято 30-ї річниці незалежності України у Таврійському мікрорайоні.

26 серпня о 16.00 у Гідропарку на херсонців чекатиме свято фарб «Холі».

27 серпня об 11:00 у Центральній дитячій бібліотеці відбудеться свято «Зі святом, рідна Україна!» (підсумки ЗС творчого конкурсу «З Україною в серці творимо дива»).

Цього ж дня на майданчику перед Центральною дитячою бібліотекою з 11:00 проходитимуть арт-читання за книгою  Леоніда МАРЧЕНКА «Дивосвіт у прапорі».

28 серпня відбудеться легкоатлетичний патріотичний забіг  «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ» (в рамках всеукраїнської акції). Початкок – 09:30, урочисте відкриття на Алеї Героїв незалежної України, 10.00 (старт), від площі біля ККЗ «Ювілейний», за окремими маршрутами (на 2км, на 5 км).

Із 16:00 цього ж дня триватиме чемпіонат області з функціонального багатоборства (кросфіту) за участі ветеранів АТО/ООС та військових ЗСУ (стадіон “Корабел”).

Із 14:00 до 22:00 у парку ім.Маргелова пройде Третя майстерня молодих митців «Prizma-Fest» до Дня авіації України за участі представників молодіжних творчих осередків,  військових вертолітної частини, прикордонної служби, працівників аеропорту:

– музично-поетичний перфоманс;

– рок-концерт;

-мистецькі майстер-класи;

– виставка-ярмарок;

– частування фірмовим кулішем від прикордонників;

-вогняне шоу

– художній розпис літака АН-2 (на території аеропорту) тощо.

О 17:00 у сквері на честь батальйону «Херсон» відбудеться вечір пам’яті «Слава. Гідність. Воля. Честь» (за участі ветеранів АТО/ООС, військових, волонтерів, рідних та близьких загиблих воїнів).

29 серпня о 09:00 на Алеї Героїв незалежної України відбудеться церемонія покладання квітів на вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

О 10:00 на кладовищі Геологів пройде панахида за загиблими в зоні АТО/ООС.

На площі Свободи триватимуть меморіальні заходи на вшанування пам’яті загиблих в зоні АТО/ООС військових (7 річниця Іловайської трагедії):

– концертна програма «Пісні народжені в АТО» (із 15:00);

– фотовиставка;

– вечір пам’яті за участю політв’язнів кремля та  церемонія нагородження ветеранів АТО/ООС (із 17:00);

– літія.

Протягом серпня також заплановані:

  • загальносистемний захід – творчий конкурс «З Україною  в серці творимо дива». Патріотична акція «Вони увійшли у безсмертя» (Центральна дитяча бібліотека, бібліотеки для дітей та всі д/в книгозбірень ХЦБС);
  • віртуальний концерт української вокальної музики учнів вечірнього відділення ДМШ № 1 «Тарас Шевченко – сучасний та вічний» (фейсбук-сторінка ДМШ № 1);
  • благодійна акція по забезпеченню продуктовими наборами окремих категорій громадян;
  • показ художніх фільмів в рамках патріотичної акції «Кінотеатр під відкритим небом» (27, 29,30,31 серпня 2021 року, з 19.00 до 21.00, на відкритому просторі сел. Антонівка, Комишани,  Садове, Степанівка).

Сайт міської ради

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН