Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади»

Національною поліцією України третій рік у територіальних громадах 21 області успішно впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади». Наразі вже працюють 632 поліцейських офіцерів громади, які обслуговують майже 6,4 млн громадян, так як безпека є одним із найголовніших пріоритетів для комфортного розвитку та життєдіяльності людей, мешканці громад де запроваджено проєкт почувають себе у безпеці, а поліцейським розвиваються.

Поліцейський офіцер громади – це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна ціль – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.

Мета проєкту «Поліцейський офіцер громади» – пошук спільних з громадою рішень цих проблем для створення безпечного, комфортного життя населення цієї громади:

  • ПОГ виконує лише функції що стосуються забезпечення безпеки та порядку в громаді;
  • ПОГ отримує гідну ЗП та матеріально-технічне забезпечення від громади та поліції;
  • ПОГ живе та працює на території громади яку обслуговує, або у безпосередній близькості від неї.

Поліцейський офіцер громади отримує самостійність у прийнятті рішень, що стосується вирішення безпекових проблем громади – складає план, працює на запобігання правопорушенням та звітує про свою роботу перед громадою. ПОГ будує відносини із керівництвом громади на засадах рівності та партнерства.

Начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області полковник поліції Олександр Прокудін відзначив: «Поліцейські у 21 області зробили крок назустріч змінам і отримали не лише особистий кабінет та службовий автомобіль, але й повернули довіру та контакт з мешканцями своєї громади. Тепер територіальні громади вишикувались у чергу для участі у проєкті, адже вони також переконались, що він працює. Приєднуйтесь і ви».

Дві громади Херсонщини вже беруть участь у 1 етапі позачергового запровадження проєкту, а саме Олешківська та Хрестівська територіальна громада.

Наразі відбувся конкурс серед поліцейських ГУНП в Херсонській області на посади поліцейського офіцера громади зазначених громад. Два кандидати, що пройшли усі етапи конкурсу проходять навчання у Харківському національному університеті внутрішніх справ, після завершення навчання жовтні –листопаді 2021 року поліцейські будуть призначені на відповідні посади.

З метою прийняття участі у наступних етапах проєкту та його запровадження у інших громадах Херсонської області головам територіальних громад варто вирішити питання щодо матеріально-технічного забезпечення поліцейського офіцера громади, а саме:

  • будівництво або виділення приміщення під поліцейську станцію, що відповідає умовам проекту;
  • облаштування поліцейської станції меблями, оргтехнікою, канцелярією, засобами зв’язку, доступом до мережі Інтернет;
  • за можливості забезпечення службовим автомобілем рівня «Renault Duster»;
  • забезпечення службового автомобіля ПОГ паливно-мастильними матеріалами (по 150 л на місяць) за рахунок субвенцій та його подальше технічне обслуговування і ремонт;
  • за необхідності, виділення службового житла;
  • направити до ГУНП в Херсонській області гарантійного листа.

Територіальні громади, які бажають взяти участь у проєкті в період з 16 по 20 серпня 2021 року заповнюють онлайн анкету на участь у проекті «Поліцейський офіцер громади» (посилання на анкету буде направлено кожному голові громади окремо).

Вищезазначені анкети вивчатимуться центральним апаратом Національної поліції України. Після вивчення анкет спільна мобільна група представників Національної поліції, Головного управління Національної поліції в Херсонській області та міжнародних партнерів об’їжджає та оцінює спроможність громади, спілкуються з головами громад та оглядають поліцейські станції.

З тими територіальними громадами, які заповнили анкети, надали гарантійні листи та відповідають умовам проєкту буде підписано меморандум про співпрацю і партнерство та вони прийматимуть участь у проєкті.

Очільник Херсонщини Сергій Козир звернувся до голів територіальних громад з проханням долучитися до проєкту «Поліцейський офіцер громади» з метою покращення безпекової складової на місцях.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН