Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Олешках почалася робота над проектом “Поліцейський офіцер громади”

З ініціативи міського голови Євгена Рищука підготовку до старту реалізації проекту «Поліцейський офіцер громади» розпочато в Олешках. 14 січня, керівники міської ради провели першу робочу зустріч зі співробітником управління превентивної діяльності ГУНП в Херсонській області капітаном поліції Віталієм Кедровським.

За його словами, йдеться про реально дієву ініціативу профільного відомства, яка допомагає громадам якісно наводити лад на власній території. Мета програми – забезпечити місцеве населення офіцерами поліції, які будуть мати при собі табельну зброю і працювати для вирішення проблем безпеки громадян. Такі поліцейські підпорядковані райвідділу ГУНП лише опосередковано, натомість в повній мірі – підзвітні та підконтрольні громаді Олешок в особі мерії.

Не рідше одного разу на рік офіцери доповідають керівництву міста про обсяг і результати роботи. А останнє, у свою чергу, має можливість не тільки взяти участь у конкурсній комісії під час розгляду кандидатів на відповідні посади, але й клопотати про їхнє звільнення за підсумками незадовільної діяльності.

Що стосується фінансування, то МВС бере на себе зобов’язання щодо забезпечення підлеглих зарплатою та форменим одягом. На міську владу покладається обов’язок надання працівникам облаштованого приміщення під поліцейську станцію. Вона має включати 3 кабінети: для прийому громадян, для групи швидкого реагування та для відпочинку включно з санітарними умовами.

За словами міського голови Євгена Рищука, забезпечення безпеки мешканців Олешківської міської ради є одним із пріоритетних завдань його передвиборної програми. Тому на території громади працюватиме не менше 5 поліцейських офіцерів. А вже сьогодні для розміщення першого з них розглядається приміщення, розташоване поряд з будівлею Раденської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Крім цього, поліцейська станція буде забезпечена службовим автомобілем з підвищеною прохідністю. Придбати його можна за кошти місцевого бюджету, але водночас і профільне відомство надає машини громадам з найвідповідальнішим підходом до реалізації проекту.

На даний момент на території Херсонщини функціонує 21 поліцейська станція.

Олешківська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН