Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студентів Університету третього віку в Олешках підготували до Дня вишиванки

Про це повідомляє Територіальний центр соціального обслуговування Олешківської міської ради:

– Українські вишиванки – це не тільки красиво прикрашені вишиті сорочки, які виділяються своєю красою серед багатьох інших – це культурне надбання українського народу, це віддзеркалення національної гідності і свідомості.

Вишивка в тому чи іншому вигляді стає елементом повсякденного одягу і різних костюмів. Тому ми впевнено і гордо можемо сказати, що український народ повертається до свого коріння і ми можемо пишатися цим.

Напередодні святкування Дня вишиванки студенти факультету української мови в Університеті третього віку знайомилися з секретами орнаменту, кольорами на вишиванках та модними тенденціями. Разом з викладачем Прозвицькою А.В. вони поринули у світ дивовижних та чарівних вишиваних сорочок.

З давніх-давен наш народ ставився до вишиванки як до святині. Вишиті сорочки берегли як реліквії, передавали з покоління в покоління, з роду в рід.

Так що будемо берегти нашу вишиванку, щоб наступні покоління могли відчути потужну енергію наших пращурів, увічнену в сакральних символах, які впливають на добро, на любов, на продовження роду.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН