Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Вознесенщині обговорили туристичний потенціал району

Вознесенщина має досить значний туристичний потенціал. Унікальне культурне різноманіття краю та наявність великої кількості цінних та туристично-привабливих історико-культурних об’єктів різних історичних епох та тематичних напрямів дозволяє сформувати різні за напрямами маршрути та розвивати різноманітні види туризму для різних категорій туристів.

В напрямку розбудови туристичного потенціалу громад Вознесенщини і Миколаївського району керівництво райдержадміністрацій планують укласти договір співпраці.

З цією метою, сьогодні, зустрілися голова райдержадміністрації Сергій Шурабура та його заступники Антоніна Шарата, Іван Білоконь та голова Дорошівської громади Олег Солощенко в Новоодеській міській раді для обговорення з колегами Миколаївського району на чолі з головою Ігорем Мухарським свого бачення туристичної сфери Дорошівської та Новоодеською громад.

Мета заходу – пропагувати культурно-історичну спадщину громад як конкурентної переваги, загальне бачення туристичного бренду районів та просування його на ринку туристичних послуг.

На початку заходу Сергій Шурабура розповів про підтримку ідеї від керівництва області на розвиток туристичного потенціалу районів.

Олег Солощенко розповів про туристичні перспективи села Щербані та взагалі самої громади.

Міський голова розповів про маштабні заходи культурного значення, які планують проводити, як ефективний спосіб популяризації для туристів.

Під час дискусії присутні обговорили необхідність зйомки художніх відео про туристичні перлини. Від нашого району, зокрема про Актовський каньйон, білі скелі, Бузький Гард, озеро Баласне, Єланецький степ та інші.

Присутні висловили думки щодо розвитку туризму в наших районах як одного з напрямів економічного розвитку краю. Передбачається розробка туристичного маршруту, який включатиме основні привабливі об’єкти районів та стане однією з візитівок краю для вітчизняних та іноземних туристів.

Вознесенська райдержадміністрація висловлює подяку за роботу колегами з Миколаївського району.

Чекаємо підписання меморандуму.

Вознесенська РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН