Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаїв отримав 17 нових тролейбусів

У рамках програми оновлення комунального транспорту міста Миколаїв отримав 27 тролейбусів. Про це сьогодні під час брифінгу в мерії повідомив директор КП “Миколаївелектротранс” Юрій Сметана.

“Триває процес закупівлі. Наразі на територію КП доставлено 27 нових нових тролейбусів. До кінця року ми мали отримати всі 40. У вересні постачальник обіцяв нам достроково виконати умови контракту, але не встиг. Втім, ми все одно йдемо за графіком і випереджаємо його на 7 тролейбусів. Відповідно до контракту, 40 одиниць Миколаїв отримає до травня 2022 року. Після закінчення процедури оформлення страхування та брендованої поклейки, тролейбуси одразу виїдуть на свої маршрути”. – розповів директор КП.
Юрій Сметана прокоментував ситуацію з тролейбусом, що зайнявся 23 грудня під час руху.
“Займання відбулось на даху попередньо через несправність вимикача. Тролейбус на гарантії, відповідно до контракту між КП “Миколаївелектротранс” та ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” його замінять на нову одиницю транспорту орієнтовно впродовж 1-2 тижнів”.
Зазначається, що загалом постачальник продав більше 210 таких моделей, а з конвеєра загалом вийшло понад 500. Такий інцендент трапляється вперше.
“Всі тролейбуси пройдуть огляд, буде заключення постачальника та наших спеціалістів. Тільки після цього вони вийдуть на лінію”. – сказав директор КП.
Він додав, що окрім тролейбусів, на КП наразі оновлюють рухомий склад трамваїв.
“Ми вже готові випустити на пробну обкатку капітально відремонтований трамвай с бортовим номером 2114. За сприятливих погодних умов він готовий вийти на маршрут”.

Під час брифінгу Юрій Сметана також зазначив, що на підприємстві працюють понад 730 фахівців. Щодня містом курсують 53 тролейбуси та 43 трамваї. Загалом КП обслуговує 6 трамвайних та 6 тролейбусних маршрутів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН