Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні триває кампанія одноразового декларування: очільник херсонської податкової пояснив умови

Щойно в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся брифінг для представників засобів масової інформації регіону.

Під час брифінгу в. о. начальника відомства Ігор Клим повідомив, що одноразове декларування запроваджене відповідно норм до Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон).

Таке декларування активів має особливий порядок. Зокрема, громадянин має повідомити про активи, розміщені на території України та/або за її межами, якщо вони були одержані (набуті) таким громадянином за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені (не в повному обсязі) податки та збори протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

Для отримання державних гарантій громадянину необхідно не лише подати декларацію, а й сплатити у повному обсязі суми збору за результатами поданої спеціальної декларації. Якщо збір не буде сплачено до бюджету, або сплачено не в повному обсязі, то декларація вважатиметься неподаною, а державні гарантії не будуть поширюватись на декларанта та його активи.

Декларування є добровільним. Його метою є повернення коштів та інших активів у прозорий легальний обіг. Для громадян – це унікальна можливість вийти на новий рівень аби рухатися далі. Скористатися цим шансом можуть, наприклад, ті, хто отримував зарплату в конверті, працював без оформлення трудових відносин, отримував іноземні доходи тощо.

Деклараційний період триватиме упродовж року: з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН