Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині за нерухомість сплатили понад 43 мільйони гривень

До місцевого бюджету Херсонщини упродовж січня – квітня 2021 року надійшло 43,1 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Надходження перевищили минулорічні показники майже на 16 млн гривень або 59 відсотків. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Платники – юридичні особи сплатили 37 млн гривень, що на 13,3 млн гривень більше, ніж за чотири місяці 2020 року. Громадяни перерахували 6,1 млн гривень, забезпечивши зростання до аналогічного періоду минулого року на 2,6 млн гривень.

Нагадуємо: платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх частку. Однак сплачується податок лише за ту площу, яка перевищує пільгову.

Також звертаємо увагу, що у 2021 році громадяни сплачують податок на нерухоме майно за базовий податковий (звітний) період – 2020 рік. Податкове повідомлення – рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються контролюючим органом платнику податку – громадянином за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня поточного року.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН