Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємців Нової Каховки перевірили податківці та пожежники

Нещодавно спеціалісти Новокаховської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи брали участь у черговому моніторинговому обстеженні щодо легалізації підприємницької діяльності та дотримання суб’єктами господарювання податкового законодавства.

Цього разу податківці разом із представниками Новокаховського виконавчого комітету, Пенсійного фонду та пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Херсонській області відвідали шістнадцять суб’єктів господарювання, які провадять торговельну діяльність на території оптової бази, що знаходиться за адресою: м. Нова Каховка, вул. Промислова, 7.

Під час проведення рейду з’ясувалося, що чотири бізнесмени мали неоформлених працівників. Посадовці роз’яснили порушникам, що оскільки легальному працевлаштуванню альтернативи немає, то всі працівники мають бути офіційно оформленими, а заробітна плата виплачуватись у розмірі не нижче мінімально встановленого законодавством рівня.

Обговорювалися також й інші питання, які виникають в процесі ведення підприємницької діяльності. Зокрема, бізнесменам нагадали за яких умов вони можуть бути платниками єдиного податку першої групи. Так, до платників єдиного податку першої групи, належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках. На сьогодні оптова база не має статусу ринку, тому здійснення підприємницької діяльності на її території можливо на загальній системі оподаткування з використанням реєстратора розрахункових операцій або за спрощеною системою оподаткування.

За результатами рейду чотири бізнесмени подали до Новокаховської ДПІ повідомлення про прийняття працівників на роботу. Тож і в Новій Каховці додалося бізнесменів, які усвідомили просту істину: дотримання законодавчих вимог є не правом, а обов’язком суб’єктів господарювання всіх форм власності.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН