Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На 4 пляжах Одещини морська вода не відповідає санітарним нормам

Питна вода у містах Татарбунари, Подільськ та Вилкове, а також морська вода на чотирьох пляжах Одеської області не відповідає санітарним нормам. Про таке повідомили у пресслужбі Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Там зазначили, що всього на Одещині з 6 до 13 серпня відібрали 95 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 72 проби – на санітарно-хімічні. Із них 19 проб не відповідають санітарно-хімічним нормам, а саме у містах Татарбунари, Подільськ і Вилкове, селищах Сарата і Миколаївка та селі Амбарів.

Санітарно-мікробіологічним нормам не відповідають 11 проб питної води: у містах Вилкове та Подільськ.

Із 13 проб питної води, відібраних в Одесі, санітарним вимогам відповідають усі зразки. Також взяли 93 проби морської води на санітарно-мікробіологічні показники на 22 пляжах Одеси та області. Із них чотири проби не відповідають гігієнічним нормам, а саме у рекреаційній зоні селища Затока (район Сонячний), рекреаційній зоні “Расєйка” у селі Приморське, а також у селах Лиман та Балабанівка.

Інформацію про всі виявлені “нестандартні” проби направили до міських та районних органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування та управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН