Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Стартап херсонських студентів представили на Фестивалі інноваційних проєктів

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

-Щиро вітаю команду Херсонського державного університету з успішною участю в ювілейному, Х Фестивалі інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і Світ», який проходив з 12 по 14 серпня у Києві на базі Національного технічного університету України

«Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Наш проєкт «Віртуальний гід (НЕ) туристичною Херсонщиною» став одним зі 126 стартапів з більше 300 поданих, які стали фіналістами. Якщо врахувати, що це наш перший досвід участі у таких масштабних фестивалях стартапів, то для нас вихід у фінал – це гарний результат. Важливо, що під час стендової презентації до наших розробників підходили інвестори, представники ІТ-компаній та цікавилися ідеєю та її практичним втіленням, брали контакти та просили додаткову інформацію. Отже, далі буде… 

Ми обов’язково втілимо цей корисний проєкт у життя, бо вважаємо, що Херсонщина має бути більш активно представлена в інформаційному просторі, оператори туристичного ринку, усі, хто опікується сферою туризму, історією та сучасністю області, заслуговують на інноваційний інструментарій, який зможуть застосовувати в своїй роботі. Більш того, цей стартап реально масштабувати в подальшому. Тож розробникам – Елена Орленко, Olexandr Lemeshchuk, Вадиму Яровому, Олексію Макієнку та іншим причетним – всебічна підтримка. 

Дякую команді інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge Ukraine», ректору КПІ ім.Ігоря Сікорського Михайло Захарович Згуровський, учасникам інноваційного кластеру Херсонської області: голові Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, голові Херсонської обласної ради Олександр Самойленко за підтримку, проректорці з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталья Кушнир – за координацію роботи учасників херсонського кластеру. 

Окремі вітання партнерам по кластеру – команді Херсонського національного технічного університету на чолі з ректором Юрієм Бардачовим. Один з проєктів цього університету, який теж серед фіналістів фестивалю та стосується технології отримання вогнестійких текстильних матеріалів, матиме фінансову підтримку проходження етапу акселирації від інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge Ukraine».

Приємно усвідомлювати, що у березні цього року ми не просто підписали черговий меморандум про співпрацю, а дійсно створили інноваційний кластер Херсонської області, діяльність якого вже має перші результати! 

Тож тільки вперед! 

Розвиваємо Херсонщину разом!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН