Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В українських магазинах виявили товари з генномодифікованим борошном

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує стосовно надходження інформаційних повідомлень Системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF).

А саме:

 – від 04 серпня 2021 року № 2021.4146 щодо виявлення несанкціонованого генетично модифікованого рисового борошна (р35S та tNos), що присутнє у складі кондитерських виробів m&ms та експортовано з Франції (виробник: Mars Chocolat France, Haguenau Cedex) до України (отримувач: Raben FG WH Ukraine).
 – від 04 серпня 2021 року № 2021.4039 та від 04 серпня 2021 року № 2021.4039 fup2 стосовно відкликання пончиків, що містять камедь рожкового дерева, що перевищує MRL для оксиду етилену, експортованих з Франції (виробник: Vandemoortele, France) до України (ТОВ «СІЛЬПО-ФУД», вул. Бутлерова, 1, м. Київ, 02090).

Нагадуємо операторам ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», стосовно негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН