Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині виявили 66 порушень рекламного законодавства

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області постійно здійснюється контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері зовнішньої, друкованої реклами, реклами на радіо та телебаченні.

Так, за I півріччя поточного року спеціалістами Головного управлінням заведено 66 справ щодо фактів порушення вимог рекламного законодавства у Херсоні та області. В тому числі 64 справи у сфері зовнішньої реклами, 1 справа по рекламі в друкованих засобах масової інформації та 1 справа у сфері внутрішньої реклами.

За результатами розгляду цих справ накладено 48 штрафних санкцій, на суму –        66 863 грн. За вказаний період сплачено штрафні санкції по 22 справам у добровільному порядку, на суму – 28 898 грн.

Під час здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу фахівцями Головного управління було розглянуто 2 справи щодо порушення Закону України «Про рекламу», а саме; ч.3 ст. 7, порушення в рекламному сюжеті етичних, гуманістичних і моральних норм, нехтування правилами пристойності та ч. 1 ст. 8, заборона поширення інформації щодо товарів, виробництва, обігу чи ввезення на митну територію України яких заборонено законом. За результатами розгляду накладені штрафні санкції на загальну суму – 2 850 грн., які сплачені у добровільному порядку.

Також, за перше півріччя 2021 року розглянуто 1 справу про порушення п. 8 ч. 3 статті 22 Закону України «Про рекламу» реклама алкогольних напоїв та тютюнових виробів не повинна заохочувати до вживання або негативно розцінювати факт утримування від вживання. За результатами розгляду накладено штрафну санкцію в розмірі 525 грн., яка також була сплачена у добровільному порядку. Протягом зазначеного періоду заведено 24 справи з порушенням ч.1 ст. 6 Закону України «Про рекламу», мовою реклами є державна мова, з яких розглянуто 21 справу, та накладені штрафні санкції на загальну суму – 22 280 грн.

Крім того, зафіксовано 4 рекламні сюжети об’єктів будівництва, без інформації передбаченої ч. 1 ст. 251 Закону України «Про рекламу», а саме відсутність реквізитів дозвільних документів. В результаті розгляду справ накладені штрафні санкції – 8,000 тис. грн.

За вказаний період спеціалістами Головного управління надано 5 приписів про усунення порушень ч. 1 ст. 16 щодо необхідності отримання дозволу на розміщення зовнішньої реклами, Закону України «Про рекламу».

Разом з тим заведено 3 справи з порушенням п. 4 ч. 4 ст. 21, реклама лікарських засобів, медичних виробів, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації повинна містити текст попередження такого змісту: «Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я», що займає не менше 15 відсотків площі (тривалості) всієї реклами. Закону України «Про рекламу», з яких розглянуто 2 та накладено штрафні санкції 1 965,65 грн., які сплачено у добровільному порядку.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН