Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні підприємцям нагадали про карантинні обмеження

Уряд подовжив термін загальнонаціонального карантину до 31 липня. А отже і бізнесу доведеться і надалі працювати з певними обмеженнями.

Аби нагадати підприємцям, яких саме вимог потрібно дотримуватись, комісія, яка складається з представників ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області , Нацполіції та органів місцевого самоврядування, на виконання постанови Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ НС) від 13 червня 2020 року, обстежили заклади на території ТРЦ «Фабрика». Про це розповіли на офіційній сторінці.

І побачили різне ставлення суб’єктів господарювання до виконання рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Перукарням, магазинам одягу, косметики, закладам громадського харчування нагадали, що персонал і відвідувачі мають перебувати в захисних масках, дотримуватись соціальної дистанції, вологе прибирання приміщень має проводитись щодві години, наприкінці робочого дня – з дезінфікуючими засобами.

Представники деяких торгових мереж безпосередньо звертались до представників Держпродспоживслужби Херсонської області за роз’ясненнями – за якими правилами їм працювати.

Проте, під час моніторингу деякі підприємці стверджували, що не знають про правила роботи своїх закладів під час карантину. А дехто виправдовувався, що не може довго перебувати у захисній масці, бо важко дихати.

– За результатами нашого візиту можу сказати, що відсотків 80 підприємців дотримуються карантинних обмежень. Інші обіцяють виправити вказані недоліки. Ми проводили і будемо продовжувати проводити роз’яснювальну роботу з підприємцями щодо протиепідемічних заходів. – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

Рекомендації головного державного санітарного лікаря України щодо роботи:

🔷Закладів фізичної культури та спорту https://bit.ly/2zXB7RM
🔷 Закладівигромадського харчування https://bit.ly/2AIXHgG
🔷 Готелів https://bit.ly/3eSt2MN
🔷 Перукарень і салонів краси https://bit.ly/2XWZc2M
🔷Надання послуг з перевезення пасажирів автотранспортом https://bit.ly/2MCLkFD
🔷 Здійснення торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках https://bit.ly/370NFUu
🔷 Здійснення торгівлі продовольчими (окрім ринків) і непродовольчими товарами https://bit.ly/30UklxZ
Усі постанови Головного державного санітарного лікаря України можна знайти за посиланням https://moz.gov.ua/golovnij-derzhavnij-sanitarnij-likar-ukraini
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН