Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні не працює майже 150 ліфтів

Проблема ліфтів гостро стоїть для Херсона. Вона накопичувалась роками, ставши гарною політичною розмінною монетою, аби схилити того чи іншого депутата у промерську більшість. Тому, при переобранні нового депутатського корпусу і нового міського голови у 2020 році, зайшла у глухий кут.

Схеми старі перестали працювати: голосуєш правильно, багатоповерхівка з твого округу потрапляє в титульний список на ремонт ліфтів або покрівлі. Нові прозорі правила депутатам і чиновникам, а також головам ОСББ прийдеться лише напрацювати. Ліфти повинні працювати, бо чимало людей похилого віку не може вже тривалий час вийти на вулицю, та й приватна компанія, яка обслуговує ліфти, повинна бути залучена до цієї проблеми, аби жителі всіх багатоповерхівок були в рівних умовах.

Директор департаменту міського господарства Херсона Віталій Лисенко прокоментував ситуацію з непрацюючими ліфтами у місті так: «На сьогоднішній день не працює 113 ліфтів. За період 2020 року — 77 ліфтів і 36 — це ті ліфти, в яких закінчився термін експлуатації в період з січня по червень. На сьогоднішній день у нас є бюджетне призначення 6,5 млн грн. На них ми можемо розраховувати. Ми зробили плани робіт, титульні списки під бюджетні призначення. 60/40 — це 57 ліфтів. З початку року на ремонти ліфтів в бюджеті було закладено 30 млн грн. Сьогодні у зв’язку з потребою на інші об’єкти, у нас було знято ці кошти і сума зменшилася до 6,5 млн. Планується на бюджетній сесії повернути кошти на ремонт ліфтів».

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН