Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нові туристичні маршрути відкрили у Національному природному парку «Кам’янська Січ»

Національний природний парк «Кам’янська Січ» запрошує херсонців та гостей області пройтись цікавими туристичними пішими та водними маршрутами. Діяльність співробітників заповідного об’єкта не обмежується лише охороною. У їхніх функціях — еколого-просвітницька, виховна робота, розвиток туристичного напрямку.

Завідувач кафедри ботаніки ХДУ, доктор біологічних наук, професор Іван Мойсієнко зазначив: «Перед цим новим туристичним сезоном зібрався досить потужний колектив — і викладачі, і студенти, і працівники парку. Ми апробовували, планували можливі туристичні маршрути на період цього сезону. Пройшли кілька з них, роздивилися багато локацій. Чекаємо туристів».
«Кам’янська Січ» — пам’ятка комплексна: природні об’єкти, археологічні та історичні пам’ятки, включені до туристичних шляхів.

Керівник природного парку «Кам’янська Січ» Сергій Скорик розповів, що таких шляхів сім: «П’ять піших туристичних маршрути і два водні, які будуть відкриті вже в червні».
Цього року навесні одними з перших на екскурсії в нацпарку побували представники Херсонської Торгово-промислової палати.

Президентка палати Вікторія Остроумова поділилася враженнями від візиту: «Все дуже сподобалося. І погода, і екскурсоводи, тепло прийняв нас президент національного парку. Була чудова екскурсія з Андрієм Лопушинським. Професори Іван Мойсієнко та Олександр Ходосовцев розповіли про біологічне різноманіття парку та про його важливість. Ми дізналися для себе багато нового. І вже намітили, що могли б тут зробити. Я сподіваюся, що цього року у нас буде багато туристів».

Найчастіше гостей парку цікавлять історичні події, які відбувались на цій території, природні умови, в яких жили учасники цих подій. Один з маршрутів включає знайомство з козацьким станом Війська Запорозького Низового — «Кам’янською Січчю».
Завідувач сектору «Кам’янська Січ» Національного заповідника Хортиця Андрій Лопушинський розповів: «В «Кам’янській Січі» херсонці можуть побачити могилу кошового отамана Костя Гордієнка, місце, де розташовувалися козацькі курені. Все це розташовувалося на досить крутому схилі. Частина куренів знаходилася і вище, на площині. Треба відвідувати такі історичні місця, пізнавати історію рідного краю».

Не лише свідоцтва козацької доби входять до спільного туристичного маршруту. На території природного парку розташовуються пам’ятки більш давніх часів — епохи бронзи та скіфського періоду. Є кургани давніх народів, городище пізньоскіфського періоду, більш наближені у часі об’єкти — унікальна церква у селі Качкарівка, залишки маєтку Агаркових у селі Республіканець Бериславського району. І всі ці події відбувалися у природному середовищі.

Заступниця керівника НПП «Кам’янська Січ» Юлія Ходосовцева запрошує на екскурсії: «Ми хочемо запропонувати нашим відвідувачам сім маршрутів, розроблених співробітниками Національного природного парку «Кам`янська Січ». Нам є що показати, бо тут цікаво і захоплююче у будь-яку пору року. Тож запрошуємо пройтись туристичними стежками і відкрити для себе природу та історію півдня України!».

Підготувала Марина Азізова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН