Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мостоперехід у Херсоні зводиться згідно з графіком (відео)

Будівельні роботи на шляхопроводі «ХБК-Таврійський» тривають. Наразі залито конструкцію з’їзду і пускового комплексу.

Голова облдержадміністрації Сергій Козир особисто контролює хід робіт на шляхопроводі – важливому інфраструктурному об’єкті, який буде сполучати два райони ХБК та Таврійський, зазначає:

На День незалежності плануємо завершити будівництво переїзду. Роботи ведуться, є проблеми, але вони вирішуються. Іноді з’являється таке враження ніби це будівництво нікому не потрібне, окрім самих жителів Херсона, але не дивлячись ні на що – мосторепехід буде!

Наразі всі роботи, серед яких: армування підпірних стін з’їзду, вивезення сміття і розробка котловану, лабораторні випробування зразка влаштування асфальтобетону, улаштування люків водовідвідних колодязів та гідроізоляційні роботи, виконують близько 100 будівельників. З наступного тижня їх кількість зросте до близько 180, аби пришвидшити процес будівництва. Бригади працюють вахтово.

Особливістю мосторепеходу є те, що встановлені унікальні плити розміром в 100 метрів. Підрядники із “Укратоменергобуд” запропонували зареєструвати це в книзі рекордів України, а зараз триває перевірка чи немає такого в інших областях.

Труднощі будівництва виникали через те, що регіон не підготовлений промислово і для того, щоб одержати потрібну кількість бетону, треба об’єднати зусилля декількох виробничих майданчиків.

Незважаючи на всі труднощі, представники влади, підрядники та будівельники роблять все можливе для того, щоб найближчим часом відкрити мостоперехід.

Олена Муха

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН