Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У міській лікарні Херсона відкрилась сучасна конференц-зала

До 2015 року капітальний ремонт споруди, де розмістилась сучасна конференц-зала,  не проводився у лікарні імені А. О. Тропіних. У квітні 2015 року, після значного погіршення стану приміщення у зв’язку з несприятливими погодними умовами, було прийнято рішення про його реконструкцію, яка проводилася майже три роки.

На реконструкцію конференц-зали та придбання обладнання витрачено 1 млн. 727 тис. 443 грн., у тому числі 360 тис. грн.. цільових коштів із міського бюджету, виділених за підтримки міського голови та депутатів міськради.

Деякі роботи були проведені власними силами співробітників лікарні. Конференц-залу, розраховану на 130 місць, оснащено кондціонуванням, сучасною мультимедійною системою та безоплатним доступом до мережі Інтернет. Приміщення підключене до системи теплопостачання, яку запроваджено в лікарні у 2016 році за кошти міського бюджету та північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО». Це дає можливість проводити усілякі заходи не лише лікарняного, але й обласного та республіканського рівнів.

З історії.

Земельну ділянку під забудову лікарні за благодійні кошти сім’ї Тропіних виділили в північно-східній частині м. Херсона поблизу Олександрівського майдану (біля старого циганського кладовища).

За проектом архітектор Бунцельмана було збудовано 6 корпусів лікарні імені А.О. Тропіних, один з яких, а саме 4-ий, є приміщенням нинішньої конференц-зали. В ті часи там розміщувалися візки з кіньми для виїзду лікарів у віддалені райони міста, а в підвалі зберігався лід, який використовувався для потреб лікарні.

За проектом архітектор Бунцельмана було збудовано 6 корпусів, один з яких, а саме 4-ий, є приміщенням нинішньої конференц-зали. В ті часи там розміщувалися візки з кіньми для виїзду лікарів у віддалені райони міста, а в підвалі зберігався лід, який використовувався для потреб лікарні.

У передвоєнні роки, коли було придбано перший автомобіль, будівлю пристосували під гараж на два бокси. В іншій частині були розміщені кімнати для проживання жіночого медперсоналу. В 50-ті роки приміщення було переобладнане в актову залу, де розміщався агітпункт та проводились засідання медичної ради та інші засідання.

ВІДЕО телестудії “Український південь”з відкриття реконструйованої споруди:

 

 

Поділитись публікацією

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН