Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні готується масштабний проєкт з реконструкції головної набережної міста

У Херсоні відбулась регіональна нарада за участі Олександра Голодницького, очільника Державного підприємства «Адміністрація морських портів України» та народного депутата Україна Павла Павліша, на якій обговорювались важливі питання для громади. Серед них одне з найактуальніших – взаємодія і пошук спільного рішення щодо реконструкції та розширення головної набережної Херсона.

Народний депутат України від політичної партії «Слуга народу» Павло Павліш зазначив: «Сучасна набережна дасть новий соціально-економічний розвиток Херсону. Коли сюди буде більше приїжджати людей, то буде більше активності у самому місті. Тож від цього виграють всі».


Залишається відкритим одне з головних питань — це безпечне і нове місце розміщення флоту ДП “АМПУ” — суден біля причальної стінки, які на різних етапах забезпечують безперервний цикл виробництва, і водночас розділяють набережну.

Виконуючий обов’язки голови ДП «АМПУ» Олександр Голодницький прокоментував: «Ідею більше року тому щодо розширення набережної та її реконструкції висловив народний депутат України Павло Павліш коректно, але наполегливо. Мені як жителю іншого портового міста вона зрозуміла. Вважаю, що ми максимально повинні зрозуміти питання територіальної громади, проаналізувати і піти назустріч. Але повинен бути правильний баланс у вирішенні його, адже за нами закріплена відповідна функція і вона важлива теж для територіальної громади, тому що це – екологічна безпека мореплавання. Ми запропонуємо рішення Павлу Павлішу і представникам влади Херсона. Я думаю, що ми вийдемо на коректний результат і це питання буде вирішене».


Завдяки реалізації цієї масштабної інфраструктурної ідеї головна набережна Херсона стане привабливою і для городян, і для гостей нашого південного міста.

«Я думаю, що в місті Херсоні знайдеться місце, куди можна перемістити і виробничі потужності, і судна, які стоять біля причальної стінки.Це дасть змогу зробити єдиний проєкт на велику набережну, розширивши її за рахунок території державного підприємства “Адміністрація морських портів України”, з яким досягнуто попередньої домовленості. Але важлива підтримка і депутатського корпусу Херсонської міської ради, і міського голови», – додав народний депутат України від політичної партії «Слуга народу» Павло Павліш.

Набережна у центральній частині Херсона давно потребує реконструкцї та осучаснення, а збільшення протяжності її вдвічі може стати об’єднуючим проєктом для різних представників влади. Але головне, що виграє громада Херсона!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН