Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівець розповів про якість водопостачання на Херсонщині (відео)

Наразі, на території Херсонської області джерелами водопроводів, які централізовано подають воду населенню є артезіанські свердловини (за виключенням Іванівського групового водопроводу). Однак, біля половини цих свердловин подають воду, яка має перевищення показників за сольовим складом. Це пов’язано із їх природним вмістом у водоносному горизонті, який експлуатується.

Про стан питного водопостачання області розповів Тарас Година-Арюпін, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Так, за І півріччя поточного року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області перевірено в плановому порядку 49 підприємств питного водопостачання, на кожному з яких виявлені порушення вимог санітарного законодавства.

Крім того, спеціалістами управління у складі комісій органів місцевої влади та місцевого самоврядування на території області за вказаний період обстежено 91 об’єкт питного водопостачання, на 38 з них виявлені порушення чинного законодавства.

За результатами перевірок та обстежень, для усунення виявлених порушень та недоліків, було видано 49 приписів та 38 рекомендацій, складено 7 протоколів. Виконання приписів та пропозицій залишається на контролі фахівців Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН