Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Продовжуються ремонтні роботи на автошляху Т-04-03 Мар’янське – Берислав (відео)

Напрям Мар’янське-Берислав є стратегічним. В 2021 році в рамках програми Президента України «Велике будівництво» продовжився ремонт цієї автомобільної дороги державного значення. Роботи виконувались на декількох ділянках. Після капітально відремонтованих раніше мостових переходів Милівської та Новокаїрської балок дорога постає безпечною для всіх учасників руху, а це інвестиційна привабливість нашої області.

Начальник Служби автомобільних доріг в Херсонській області Микола Савченко розповів: «В 2016 році було багато нарікань, дорога була майже непроїзною. В першу чергу були спрямовані кошти на ремонт двох зазначених балок — Милівської та Новокаїрської. Після цього було розроблено проєктно-кошторисну документацію і плануємо виконати поточний середній ремонт на всій протяжності дороги. Сьогодні ремонт дороги виконаний майже на 80%».

Виконує підрядні роботи компанія «РОСТДОРСТРОЙ», яка облаштувала на території Херсонщини і свої виробничі потужності.

Начальник дільниці ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ» Ігор Петричук зазначив: «Це один із заводів Херсонської області (всього їх у нас два). Завод кременчуцького виробництва Д-168, продуктивність — 160 т асфальту в годину. Оскільки цього року було багато роботи, а в наступному буде ще більше, ми розширюємося в цьому напрямку, щоб впоратися з об’ємами, які нам довіряють».

Сировина надходить на асфальтовий завод з різних регіонів. Ігор Петричук прокоментував: «Матеріали завозять з різних кар’єрів України — з Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької областей. Всі матеріали проходять лабораторний контроль. Ми відповідаємо за якість доріг, які прокладаємо, протягом 10 років експлуатації». Важливо, що для якісної роботи на заводі виконується контроль якості на всіх етапах виробництва.

Є для цього і відповідне лабораторне обладнання. Технік-лаборант ТОВ «РОСТДОРСТРОЙ» Всеволод Попов зазначив: «Ми тестуємо матеріал, з якого потім виготовляємо асфальт. Також беремо проби асфальту, перевіряємо на міцність, насиченість. Тобто створюємо для матеріалів ті умови, які існують на дорозі».

Дорожні роботи виконуються сучасною технікою, використовуючи новітні технології. Ігор Петричук розповів: «При даних температурах використовуємо енергозберігаючі добавки, які підвищують пластичність бітуму при більш низьких температурах. Тому при укладанні — 140-150°C». Але роботи за напрямком Мар’янське-Берислав в 2021 році не завершаться.

Микола Савченко наголосив: «Перехідний проєкт буде на 2022 рік. Впевнений, що до травня наступного року ми здамо роботи».

Дорога Мар’янське-Берислав на Херсонщині має протяжність майже 100 км і межує з Дніпропетровською областю.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН