Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тренувальні збори збірна України з легкої атлетики проводить у Лазурному (відео)

До «Прибрежного» у Лазурне приїхала на командні збори збірна України з легкої атлетики, яка має численні здобутки і перемоги у міжнародних і всеукраїнських змаганнях. Тож літній час учасники збираються провести змістовно: і відпочити, і підготуватися до нового спортивного сезону.

Старший тренер-викладач ДЮСШ «Старт» Марина Резанова зазначила:

«Ми вперше у таборі. Дуже задоволені, бо тут є всі умови для відпочинку та тренувань. Є зручний стадіон та збалансоване харчування, дуже корисне для спортсменів. Діти дуже задоволені».

Легкоатлет Владислав Басалай розповів про свої тренування на базі «Прибрежного»:

«У стрибках найголовніше широкими кроками розштовхатися, надати собі гарну швидкість. А коли забігаєш до ями, потрібно набирати силу і в останній момент зривати стрибок».

Відома спортсменка, чемпіонка України, яка встановила національний рекорд зі стрибків з жердиною Антоніна Терещенко прокоментувала своє перебування у таборі:

«Тут я тренуюся двічі на день. Умови хороші, є чудовий стадіон. Класно, що поряд море і можна дихати свіжим повітрям».

Вперше приїхали на командні збори на Херсонщину і учасники футбольного клубу «Lime» з Дніпропетровської області. Такі літні виїзди важливі, вважає тренер Владислав Воєвода, тим більше тренування проходять на стадіоні олімпійського рівня:

«Пріоритет номер один на зборах — це футбольне поле, якісний газон. Також у нас на території є басейн. Є всі умови, свіже повітря, реальне спілкування, що тільки розширює кругозір дитини. Дякую «Прибрежному» за гостинність».

У захваті від умов, у яких тренуються його вихованці у «Прибрежному» і чемпіон Європи з вільної боротьби, старший тренер школи «Олімпієць» Микола Петренко:

«Спортивна школа надала можливість оздоровитися, потренуватися з чудовим харчування. Тому ми дуже цьому раді».

Вихованці школи «Олімпієць» з Києва використовують для тренувань всю спортивну інфраструктуру табору. Микола Петренко поділився:

«Це хороша база, яка, на мій погляд, поступово ставатиме більш спеціалізованою. Тут є чотири килими, чим може похизуватися не кожна база в Києві». Тренер з акробатики школи «Олімпієць» Наталя Науменко розповіла про переваги проведення командних зборів на узбережжі Чорного моря у «Прибрежному»: «Нам дуже подобається в цьому таборі. У нас є можливість оздоровитися. Зранку у нас тренування та зарядка».

Приїхала до «Прибрежного» потренуватися і відпочити і вихованці дитячо-юнацької спортивної школи № 25 з Києва. Тренер-викладач з сучасного п’ятиборства Юлія Тригубована голосила:

«Тут є басейн, стадіон, чудові майданчики. Це насамперед здоров’я наших дітей. У нас у Києві не завжди є можливість потренуватися на стадіоні, який вкритий тартаном».

Спортсмени охоче і емоційно розповідають про вид спорту, яким вони займаються і діляться враженнями від тренувань у таборі, адже тут у них є унікальна можливість поєднати відпочинок і тренування на професійних майданчиках. Марія Коцюжинська розповіла:

«Є велика кількість спортивного інвентарю, який дуже полегшує наші тренування. Ми можемо плавати в морі. Тут дуже велика територія». Андрій Летика додав: «Мені тут дуже подобається, є багато спортивних майданчиків, на яких можна займатися будь-якими видами спорту».

Проводяться в таборі і спільні об’єднуючі спортивні заходи, як, наприклад, спортивне орієнтування. Методист спортивно-оздоровчого табору «Прибрежний» Тетяна Грязева підкреслила:

«Це дуже цікавий вид спорту. Діти бігають на свіжому повітрі. Також тут задіяна розумова робота дітей. Ця локація їм дуже подобається».

Переваг чимало у «Прибрежному», але головне, що керівництво не збирається зупинятися на досягнутому, на це звернула увагу директор табору Ольга Савенко:

«По-перше, ми спортивні, по-друге — дуже любимо дітей, по-третє — ми на морі. Запрошуємо всіх до нас, адже кожного року ми стаємо кращими!».

Спортивно-оздоровчий табір «Прибрежний» — чудова база для тренувань з травня по листопад, де можна не тільки покращити свої спортивні здібності, а й оздоровитися, дихаючи свіжим повітрям на узбережжі Чорного моря!

Марина Азізова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН