Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині табір «Зе!Кемп» зібрав близько 300 учасників з усіх областей України

У Скадовську завершується триденний табір «Зе!Кемп» від молодіжного крила партії «Слуга Народу» «Зе!Молодіжка». Табір зібрав близько 300 учасників з усіх областей України, – повідомляє інформаційне видання “Український Південь”.

Його мета — продукування та обговорення змін, які молодь може втілювати у регіонах.

Позаду — цікаві лекції з комунікацій, публічних виступів, проєктного менеджменту та лідерства, філософський клуб, квести та вечірки.

Після отриманої інформації учасники почали генерувати власні проєкти, які може втілити «Зе!Молодіжка» в підтримку відповідних напрямків. Кожна група мала модератора, який запустив цей процес.

Спочатку учасники генерували ідеї в групі, а потім обрали 2-3 найбільш перспективні.

 

 

 

Народний депутат України від політичної партії «Слуга народу», експерт «Зе!Кемпу» Павло Павліш зазначив:

«Табір має допомогти молодим людям в реалізації проєктів в пошуку саме тих ідей, які можуть бути реалізовані,  як на локальному рівні, так і в межах держави. Цікавим є підхід до роботи «Зе!Кемпу», тому що було долучено до цього народних депутатів, які займаються різними питаннями в Верховній Раді.

Я,  як співголова підкомітету з питань правосуддя, представляв групу «Справедливість і рівність усіх перед законом». Одна з моїх груп дійшла до фіналу з проєктом «Зе!Help», що має зменшити доступ молодих людей до наркотиків, вчинення злочинів та привести їх в більш спортивну сферу життя.

Сам проєкт має цікавий підтекст: є сім’ї, в яких недостатньо уваги приділяється дітям. Не завжди оточення дітей є благополучним і таким, що може надавати дитині позитивний розвиток. Дуже часто буває, що дитина потрапляє в несприятливе для розвитку оточення, яке спонукає її до вчинення дрібних правопорушень чи злочинів.

Проєкт «Зе!Help» має на меті «витягувати» дітей з таких середовищ і більше їм приділяти уваги саме з залученням до різних спортивних гуртків, щоб у нас виростало покоління, яке б більше займалося спортом  та не потрапляло на гачок злочинців.

Тому за цей проєкт ще будуть голосувати учасники і я сподіваюся, що він переможе у фіналі і набере достатню кількість балів. Також було запропоновано інші цікаві проєкти. Всі вони є достойними. Я був дуже вражений тим, що наша молодь підіймала такі болючі і гострі теми — від екології до соціальної адаптації підлітків і дорослих».

 

   Сьогодні відбулася презентація проєктів.

Журі (народні депутати та гості) оцінювали команди за відповідними критеріями.

За підсумками презентаційного блоку з 36 проєктів визначені 15 фіналістів, які візьмуть участь у фінальній презентації і голосуванні. Під час цих виступів кожній команді буде задано два питання з залу.

Учасники «Зе!Кемпу» будуть голосувати в режимі онлайн за кращий проєкт. Команди-переможці будуть визначатися за сумою балів журі та онлайн-голосування учасників. Найкращі ідеї отримають підтримку у реалізації.

 

 

 

 

Автор – Марина Азізова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН