Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні хочуть заборонити продаж алкоголю та тютюнових виробів у продовольчих магазинах

На сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт, який забороняє продаж тютюну та алкоголю у звичайних магазинах. Депутати пропонують продавати ці товари лише у спеціалізованих магазинах.

На думку ініціаторів проєкту закону, статистика не тішить. Понад 100 тисяч українців перебувають на обліку у наркологів з алкогольною залежністю. За статистикою ВООЗ Україна посідає друге місце за рівнем смертності від алкоголізму в Європі.

Пояснюють це й тим, що люди у супермаркетах мають спокусу придбати випивку або ж сигарети.

“Алкоголь дуже часто є і ситуативною покупкою, в тому числі, тому що найкращі місця вони ж під алкоголь. Коли ви йдете до каси, ви завжди знайдете там алкоголь, буде це шампанське, вино або щось преміум класу, чи буде це пиво – залежить від рівня супермаркету. Але ви завжди знайдете алкоголь, коли ви йдете до нього, а далі, якщо подивитися уважно, стоять стелажі, наприклад, до коньяку можна відразу ж поруч взяти цукерки, або до пива поруч стоять чипси або якісь снеки”, – пояснила маркетологиня Тетяна Дроботя, передає ТВ-5.

У деяких країнах світу вже давно практикують продаж алкоголю лише у спеціалізованих магазинах. Наприклад, у Данії, Норвегії та Швеції торгівля спиртним дозволена виключно державним роздрібним мережам. У Швеції міцні алкогольні напої та пиво продаються тільки певною мережею, магазини якої відкриті у визначені години.

Нині ж українська версія законопроєкту, яким можуть заборонити продаж алкоголю та тютюнових виробів у продовольчих магазинах, перебуває на розгляді у Верховній Раді. Чи підтримають ідею депутати – поки не відомо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН