Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні польські інженери компанії CLIMBEX відцифровуватимуть історичні вулиці

Сьогодні в міськраді відбулася презентація новітньої технології для здійснення лазерного сканування простору від представників польського підприємства CLIMBEХ. Польські інженери приїхали до Херсона на запрошення міського голови Ігоря Колихаєва.

На зустрічі були присутні в.о.заступника міського голови Юрій Стельмашенко, представники департаменту містобудування, архітектури та земельних ресурсів; управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку департаменту міського господарства міської ради; управління маркетингу міста і туризму.

Під час презентації гості розповіли, що ЗD-сканування відбувається за допомогою мобільної установки та спеціальної прикладної програми. Ця новітня технологія дозволяє «побачити» та зафіксувати простір з надзвичайною чіткістю та детальністю. За її допомогою можна отримати комп’ютерну модель, яка за допомогою прикладних комп’ютерних програм дозволить надзвичайно точно проєктувати та виконувати необхідні роботи.

 Представник компанії Артур Ях розповідає про технологію:

Технологія використовується муніципалітетами для реставрації історичних будівель, здійснення реконструкцій просторів, планування ландшафтів, інвентаризації об’єктів інфраструктури, виявлення стану дорожнього покриття тощо. Мобільний ЗD-сканер працює дуже швидко і дозволяє виконати обсяг робіт, який би інженер-геодезист міг здійснювати упродовж 1,5 року, за 1,5 дня.


Технологія від підприємства CLIMBEХ використовувалася в муніципалітетах Вроцлава та Гданська.

За допомогою сканера можна детально відцифрувати місто: стан будівель, дорожнього покриття, наявність люків, рекламних щитів, різних об’єктів інфраструктури тощо.
Окрім того, ця технологія може бути застосована в Херсоні при реставрації історичних будинків на вулиці Суворова.

Було домовлено, що польські інженери залишаться в місті на кілька днів та в рамках пілотного проєкту відцифрують деякі історичні вулиці. Ця технологія в Україні буде використана вперше.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН