Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чотири бібліотеки Білозерської громади отримали комп’ютери

У Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара відбулася передача комп’ютерної техніки бібліотекам територіальних громад області завдяки національному проекту «Дія. Цифрова освіта». Це частина масштабного національного проєкту з передачі 5000 комп’ютерів бібліотекам всією Україною, що має на меті перетворити бібліотеки на сучасні хаби цифрової освіти. 

У рамках даного проекту за сприяння благодійного фонду “Favbet Foundation” до чотирьох бібліотек Білозерської громади – Кізомиської, Дніпровської, Надеждівської та Миролюбівської – надійшли комплекти комп’ютерної техніки (по два комп’ютери на заклад). Це дозволить розширити спектр інформаційних послуг для користувачів бібліотек та запустити програму “Дія. Цифрова освіта” в кожній бібліотеці.

На реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки переданню техніки партнерами — Favbet Foundation, а також за сприяння Офісу Президента, Української бібліотечної асоціації (УБА) та обласних відділень УБА.

Метою проєкту Дія.Цифрова освіта є навчити 6 млн українців цифровій грамотності за 3 роки, і завдяки таким ініціативам ми наближаємось до досягнення мети. Додамо, що підвищити рівень своїх цифрових навичок може кожен охочий. Для цього Мінцифра створила 62 освітні серіали, які можуть навчити вас цифровій грамотності. Тут є уроки різної складності: від створення електронної пошти до цифрової безпеки. Також серіал підійде для різних вікових категорій. 

Білозерка Інфо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН