Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Білозерська бібліотека перемогла у Програмі поповнення фондів публічних бібліотек

2020 рік став переможним для Білозерської бібліотеки! Про це написала на своїй сторінці Світлана Кудіна. Бібліотека перемогла у Програмі поповнення фондів публічних бібліотек і отримала 827 новеньких книжок як для дорослих, так і для дітей.

“З великої кількості відібраних бібліотек України (а їх було 600!) ми ввійшли до двадцятки кращих бібліотек Херсонської області! – розповідає бібліотекар. – А зараз – трохи історії. Згадаємо, як це було. Українським інститутом книги було оголошено конкурс, за умовами якого треба було відзвітувати про активність бібліотеки протягом 2017, 2018, 2019 років: показники з основної діяльності, поповнення фонду, співпраця з органами місцевого самоврядування на предмет оснащення бібліотеки технічними засобами, грантова діяльність, участь у конкурсах і перемоги в них, громадська діяльність.

Відзнакою та подарунком для найкращих бібліотек мало стати одержання книжок від Українського інституту книги! Тож, дорогі наші читачі, з радістю повідомляємо вам, що в нашому «арсеналі» 827 новеньких, таких яскравих і потрібних книжок як дитячих, так і для дорослих, на загальну суму 103 266 гривень 57 коп. Література – різногалузева, українською мовою, 2019 та 2020 року видання – задовольнить любителів історії, української державності, художніх творів сучасних українських письменників, а також української міфології. Книжки із серії «Славетні постаті України» розкажуть про Лесю Українку, Олександра Довженко, Володимира Вернадського. Серія «Політичні портрети» познайомить з виданнями М.Тимошик «Іван Огієнко «Як ти українець …», Ф.Турченко «Микола Міхновський «Одна, єдина, нероздільна, вільна, самостійна Україна …», С.Кульчицький «Володимир Винниченко «Бути чесним з собою …», С.Іваницька та Т.Демченко «Сергій Єфремов «Це життя було одним суцільним подвигом неустанної праці», П.Сас «Петро Конашевич-Сагайдачний «Чесний лицар». Трьохтомник серії «Спогади родин загиблих воїнів» – хроніки Ірини Вовк «Іловайськ», «Донецький аеропорт» та «Дебальцеве».

Також багато книжок по інклюзивній освіті. І найбільше – для наших молодших користувачів. Це і казочки, і захоплюючі наукові видання, книжки із серії «Світ навколо нас», «Порадник підлітка», «100 фактів про …» і багато довідкових видань.Тож, шановні користувачі Білозерської бібліотеки! Найближчим часом ці видання будуть на полицях нашої книгозбірні! Маємо надію, що ми зможемо задовольнити ваші читацькі смаки! Ваші «смаколики» чекають на вас!”

Білозерка Інфо

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН