Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На курортах Херсонщини підприємцями стали близько 1000 осіб (відео)

У рамках підготовки до курортно-туристичного сезону – 2021, спеціалісти ГУ ДПС продовжують проводять у прибережних громадах Херсонщини зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та бізнесу, а також інформаційно-роз’яснювальні рейди.

Під час рейдів податківці спілкуються з власниками закладів відпочинку та їх працівниками, розповідають про необхідність оформлення нерухомого майна та підприємницької діяльності відповідно до вимог чинного законодавства, офіційні трудові відносини з найманими працівниками, застосування РРО/ПРРО та легалізацію торгівлі підакцизними товарами.

Особливу увагу посадовці зосереджують на належній сплаті відповідних податків і зборів, зокрема туристичного збору. Наголошують на необхідності дотримання податковими агентами вимог чинного законодавства щодо утримання збору під час надання послуг, пов`язаних з тимчасовим проживанням, та відображення його окремим рядком у розрахунковому документі на проживання.

Окрім цього, посадовці інвентаризують об’єкти нерухомості.
Приємно повідомити, що вже є позитивні результати такої роботи, які неможливо було б досягти лише адміністративними методами.

Наразі в Центрах обслуговування платників збільшилася кількість громадян, які бажають провести звірку щодо об’єктів нерухомого майна.

За результатами звірок 72 власникам нерухомості, яка розміщена в Бехтерській, Каланчацькій, Лазурненській та Скадовській територіальних громадах, донараховано до сплати понад 2,6 млн гривень податку на нерухоме майно.

Також, завдяки якісній роз’яснювальній роботі податківців, бажання розпочати власну справу виявили 565 платників, які планують здійснювати свою підприємницьку діяльність на території мальовничих курортно – туристичних куточків Херсонщини. Найбільше нових бізнесменів стало у Генічеській ОТГ – 358, у Скадовській ТГ – 85, Бехтерській ОТГ – 60, Лазурненській ОТГ – 35 та Каланчацькій ОТГ – 29. Ще 301 бізнесмен з інших регіонів країни зареєструвався за неосновним місцем обліку. Вони сплачуватимуть податки до місцевих скарбниць нашої області.

Збільшилася й кількість офіційно працевлаштованих найманих працівників. З початку травня роботодавці області подали повідомлення про прийняття на роботу 17010 осіб. Майже п’яту частину (22% або 3795 осіб) від зазначеної кількості складають громадяни, працевлаштовані у курортних зонах, а саме: Генічеська ОТГ – 1691, у Скадовська ТГ – 1184, Лазурненській ОТГ – 379, Бехтерській ОТГ – 337 та Каланчацькій ОТГ – 204.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН