Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пам’ятник “Перша Конституція в світі” з’явиться на Херсонщині

Оголошено серед архітекторів конкурс щодо створення пам`ятника «Перша Конституція у світі».

28 червня на території історико-культурної пам`ятки «Кам’янська Січ» відбулося святкування 25-ої річниці Конституції України, про конкурс оголосив голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир, – повідомляє “Український Південь”.

Захід відбувся у знаковому місці козацької сили, адже саме тут народжувалася перша у світі Конституція.

Гості свята стали свідками захоплюючих театралізованих історичних реконструкцій, виступів художніх колективів та козацьких варт з Херсона і Миколаєва, що зробило захід міжрегіональним.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир прокоментував журналістам інформаційного видання “Український Південь”: «Дуже важливо пам’ятати про нашу історію. Люди ризикували своїм життям, часто жертвуючи ним, у боротьбі за незалежність, свободу та мир. Ми стали свідками театралізованих дійств, побачивши, як приймалися важливі рішення та Конституція Пилипа Орлика зокрема. Ми повинні пам’ятати про переломні історичні події та прагнути до миру та злагоди. Незалежно від статусу, кожна людина має виконувати обов’язки громадянина та знати свої права, тоді ми житимемо мирно. Закон варто шанувати, адже прийняли його не просто так».

Повернення до традиції святкувати День Конституції на «Кам’янській Січі» дає новий поштовх для розвитку цієї культурно-історичної пам`ятки на півдні України:
«З боку обласної державної адміністрації та місцевої влади потрібна наполеглива праця, аби саме це унікальне місце, в якому була прийнята перша Конституція в нашій державі, було збережене та перетворене у справжню туристичну перлину. Тому буде організовано конкурс, до якого долучаться молоді архітектори з пропозиціями щодо створення пам`ятника «Перша Конституція у світі» , який стане туристичним та історичним магнітом, який притягуватиме гостей звідусіль», – підкреслив в інтерв`ю журналістам «Українського півдня» Сергій Козир, голова Херсонської обласної державної адміністрації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН