Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новий туристичний маршрут “Шлях херсонської юшки” представили на Центральному ринку Херсона (відео)

На Центральному ринку Херсона відбуваються кардинальні зміни, окрім покращення матеріально-технічної бази, керівництво ринку на чолі з директоркою Наталією Шейко разом з партнерами ініціювали цього року проведення різних культурно-мистецьких заходів, спрямованих на підтримку місцевого виробника та українських традицій. У Херсоні стартував проєкт “Дорога вина та смаку”, в рамках якого на Центральному ринку відбулося справжнє свято. Разом з туроператором «Тур Плаза» презентовано новий туристичний маршрут «Шлях херсонської юшки”, яким вже встигла пройти перша група туристів»;

Також вихованці “Дизайн-ліцей” Херсонської міської ради представили першу художню виставку з циклу CAT vs FISH; а Херсонського фахового коледжу культури і мистецтв провели міні-акцію «Хід пузанка» рибки, яку так полюбляють херсонці.
Цього дня в рамках проєкту «Дороги вина та смаку Херсонщини» був проведений і фуд- брифінг.

Згідно з концепцією «Звичайний та незвичний ринок» адміністрація Центрального ринку Херсона познайомила гостей та учасників брифінгу зі своїми планами та першими практичними кроками в бік розвитку та нових форм соціокультурного та туристичного життя Херсонщини.

Висвітлені були і питання взаємодії з Управлінням культури Херсонської міської ради щодо проєктів зі збереження та інтерпретації нематеріальної культурної спадщини «Поезія амбіент медіа», тобто на незвичайних носіях. Центральний ринок має багатогранну історію, що переплелась з історією південного міста., а тому нові родзинки та ідеї можуть зацікавити тих, хто відвідує його, а також гостей регіону.

В онлайн-режимі організатори брифінгу поспілкувалися з колегами з Одеси та вирішили питання щодо подальшої співпраці.

А згодом, по завершеню офіційної частини гості мали можливість покуштувати та оцінити деякі звичні для херсонців, але дещо екзотичні для гостей Українського Півдня рибні страви херсонської локальної кухні – юшкою та кашею з рибою.

Центральний ринок висловлює подяку творчим особистостям , таким як Сергій Демченко, Олена Гуменюк , Яна Голкбятнікова за співпрацю , допомогу та підтримку у починаннях, а також всім, хто долучився до організації свята та допомагає в реалізації планів.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН