Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два виші Херсона приєднуються до інноваційного кластеру «Sikorsky Challenge Україна» (відео)

Два виші Херсона приєднуються до інноваційного кластеру, який стартував на півдні Україні навесні, за ініціативи Херсонського державного університету. Цей заклад постійно створює майданчики, на основі, яких студенти мають можливість всебічно розвиватись,. Інноваційний кластер Sikorsky Challenge Україна у Херсонській області об’єднав освіту, науку, владу, економіку заради розвитку регіону.

Ректор ХДУ- Олександр Співаковський прокоментував:
” Це такий спільний майданчик на якому присутні університет, бізнес , влада і суспільство. І ми даємо можливість навчатися, створювати гарні ідеї , імплементувати їх в життя, а інструментарієм є ті ж самі стартапи. У нас є відповідні відносини з Київським політехнічним університетом і ми маємо можливість проводити відповідні тренінги, шукати грантові кошти і таким чином створювати інструментарій, для того, щоб наша найкраща молодь залишалася в регіоні і тут втілювала в житті свої ідеї.

Кластер створено під патронатом Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського». Керівництво Херсонської області разом з адмінстрацією ХДУ підписали відповідний меморандум з директором «Інноваційного холдингу «Sikorsky Challenge» Олексієм Струцинським, а тепер ХНТУ та ХДМА доєднуються до нього, аби нові стартапи та наукові проєкти народжувались в їх стінах, адже нині молодь талановита та креативна.

На талановиту молодь вишів чекають всі етапи – від відпрацювання ідей в регіоні до презентації їх в Києві на фестивалі ідей.
Створення кластера – це залучення молоді до активного життя в регіоні, адже перспективна молодь повинна відчувати мотивацію потрібних знань і вмінь для розвитку міста чи населеного пункту , де живе.

Наталя Кушнір – проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи, прокоментувала:” Ми дуже раді, що інноваційний кластер Херсонської області розширюється і що з новими учасниками, ми ,фактично, розпочинаємо підготовку до 10 ювілейного фестивалю іноваційних технологій “Sikorsky Challenge Україна””.

Керівництво вишів теж розуміє, що потрібно брати участь у всіх можливих проєктах для зацікавлення молоді залишитися в регіоні, але їм потрібно дати старт у цьому.

Дуже важливо, що інші освітні заклади сприйняли запрошення до співпраці і сьогодні приєдналися до кластеру. Причому, маючи конкретні проєкти стартапів, адже це саме те, заради чого створювався кластер.

Херсонський державний університет представлятиме ІТ-проєкт «Херсонщина туристична».

З початку червня вже розпочалися тренінги для команд, які проводять ментори Київського політехнічого інституту імені Ігоря Сікорського». Потім відбудеться реєстрація проєктів, їх відбір на фестиваль ідей. Представники університетів сподіваються, що їх напрацювання зацікавлять експертів та знайдуть свою підтримку, а згодом й фінансування.

Інноваційний кластер надає молоді, науковцям можливість створювати й реалізовувати власні проєкти, ідеї та відчувати себе потрібними Херсонщині, а області – розвиватися.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН