Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині 51 медзаклад відповідає вимогам інклюзивності

Заступниця директора Департаменту здоров’я облдержадміністрації Ліна Бондарева розповіла, що з 2018 року Національна спілка здоров’я України вимагає від закладів, з якими НСЗУ укладає договори, обов’язкового дотримання вимог інклюзивності.

“Наразі із 70 закладів, які підлягають контрактуванню з НСЗУ, 51 медзаклад отримав висновки щодо відповідності вимог інклюзивності для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, що становить 72,8%”, – поінформувала Ліна Бондарева.

За словами заступника голови облдержадміністрації Вадима Чабана, медзаклади, які не отримають висновки щодо забезпечення вимог інклюзивності, не будуть законтрактовані з НСЗУ. У такому випадку лікарні фінансуватимуться не Національною службою здоров’я України, а місцевими бюджетами.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій наголосив, що це важливе питання, яке потребує нагального вирішення, адже без фінансування НСЗУ громади можуть залишитися без медзакладів.

Також він доручив провести окрему нараду з територіальними громадами, які ще не виконали вимог інклюзивності, аби допомогти їм у якнайшвидшому вирішенні цього питання.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН