Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Випускники шкіл Нової Каховки отримали медалі і подарунки

«Ми 11 років йшли з вами разом пліч о пліч, реально знаємо, скільки кожен з вас зробив для свого класу, школи. А всі ми разом – для нашого міста. Не подякувати вам за рівень вашої свідомості, ваших досягнень, за те, що поряд з вашим прізвищем в моменти успіху звучала Нова Каховка або назва вашої школи, було б неправильним», – сказав міський голова Володимир Коваленко під час зустрічі 4 серпня із цьогорічними випускниками – медалістами. – Як людина я не мав права не сказати вам «спасибі» за ваше ставлення до своїх обов’язків під час навчання у школі».

На зустріч були запрошені цьогорічні медалісти, їх батьки і педагоги. Зібралися у малій залі міського Палацу культури – з суворим дотриманням карантинних обмежень. Міський голова Володимир Коваленко разом із заступником – куратором освітянської галузі міста Володимиром Сироваткою і начальником міського відділу освіти Лілією Микитенко радо зустрілися з випускниками-медалістами, поспілкувалися з ними, виконали приємну місію – вручили медалі, грошові винагороди і цінні подарунки.

Лілія Микитенко підтвердила: 2020 рік, особливо його друга половина, був суцільним викликом для школярів, їх батьків та педагогів. Особливо важким він став для випускників: ніхто не знав, чи буде ЗНО, як буде закінчуватися учбовий рік? На початку карантинних заходів взагалі не знали, що буде із ЗНО, і чого чекати далі. «Але організувалися, налаштувалися, і все завершилося так, як мало завершитися», – із задоволенням підсумувала Лілія Анатоліївна. – Не проходили випускні вечори. Але в нашому місті є багатолітня традиція, коли міський голова дітям, які наполегливо працювали і стали «олімпійськими чемпіонами шкільного навчання» і за це отримали найвищу нагороду – медалі, говорить слова подяки і особисто вручає ці заслужені багатолітньою працею медалі та грошові винагороди».

Як зізналася Лілія Микитенко, коли готували наказ на нагородження, пересвідчились: всі прізвища випускників добре знайомі! Бо вони – не просто медалісти, а переможці різних етапів олімпіад, інтелектуальних і творчих конкурсів, і відповідно – яскраві представники своїх навчальних закладів: «Тому я впевнено можу сказати, що ви – інтелектуальна гордість нашого міста. Сподіваюсь, що всі ваші мрії здійсняться. Завершився навчальний рік, і батьки кажуть : «Ми вже відстрілялися!». А я їм кажу: «Ви навіть ще не прицілювалися! Ще вам доведеться стріляти і стріляти! Бо школа в цих етапах, коли людина йде шляхом професійного зростання – це тільки перша сходинка. Вона найбільш комфортна, бо поруч – мама і тато. Найбільш спокійна, бо біля вас – вірні вчителі, які завжди підтримають, допоможуть. Тепер у вас починається самостійне життя. Нехай кожному з вас вдасться реалізувати свої плани, знайти себе в цьому житті. І через кілька років, сподіваюсь, ви знову повернетесь до Нової Каховки і станете відмінними фахівцями». Міський голова уточнив: «Всі не повернуться. Але хто повернеться – не пожалкує!».

До звичної премії від міського голови, яку він називає «перші гроші, зароблені розумом», додали ще й подарунки від БФ «Н.Каховка». «Щоб ви були пунктуальними, не запізнювалися. І згадували, що прийшов час зателефонувати батькам – даруємо кожному з вас годинники, на яких гравірування – пам’ятний напис», – розповіла про подарунки Лілія Микитенко. «Цей годинник ви зможете показати своїм дітям і онукам, і з гордістю пригадати подію, у зв’язку з якою ви його отримали», – додав Володимир Коваленко.

В цьому році у Новій Каховці – 16 медалістів. З них 12 золотих і 4 – срібних. Цього разу особливо помітно «гендерну нерівність» – медалі отримали 15 дівчат і один хлопець!

Премію міського голови за «золоту» та «срібну» медалі отримали вихованці: Новокаховської гімназії Юлія Яцюк, Юлія Зайченко і Алла Кох, ЗОШ №6 Дар’я Шаповалова і Леся Ходаба, Козацького ліцею Анастасія Ткач, НКТЕЛ Олександра Рижова, СЗОШ №8 Лілія Горбачова і Анастасія Литвиненко, ЗОШ №10 Анастасія Анастюк і Анастасія Василишина, НВК №2 Анна Анастюк, Владлена Стьобіна і Яніна Степанова, ЗОШ №5 Марія Глушакова, і єдиний хлопчина, який закінчив навчання зі «срібною» медаллю, учень Новокаховської гімназії Даніїл Борцов.

Дехто з випускників не зміг прийти на церемонію нагородження – як розповіли батьки, діти вже працюють або беруть участь у важливих конкурсах. Міський голова побажав випускникам успіхів.

«За місяці карантину розівчилися ходити до школи. І надалі невідомо, як розпочнеться новий навчальний рік. В масках чи без них, ходити в школу чи ні? Бо є такі, хто каже: може й далі навчатися дистанційно? Але не хочеться, бо школа – унікальне середовище», – сказав, завершуючи зустріч, Володимир Коваленко. – У школі є однокласники, емоції, погляд один одному у вічі, вчитель, шкільна атмосфера – без цього не може бути школи! Основа вашого дорослого життя закладається саме там.

Час від часу ви будете думками повертатися до цих шкільних років. Мені щиро хочеться вберегти вас від помилок і невірних рішень. Новий етап у вашому житті дасть можливість зрозуміти вам і цінність батьківського тепла, турботи. Будьте їм вдячні, телефонуйте, згадуйте про них частіше. І шукайте щастя в рідній Україні. Не обирайте химерних професій. Але шукайте те, що дійсно ваше, вам до душі.

Створюйте навколо себе світ, в якому самі б хотіли жити. Живіть щасливо, любіть близьких і свою рідну країну, і будьте успішними. Нехай у кожного з вас складеться щасливе людське життя довжиною в десятки років. І приїздіть до рідного міста, приходьте до своєї школи, яка зберігає енергетику вашого шкільного періоду».

Вікторія РАЄВСЬКА

Радіо Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН