Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як херсонській школі вдалося реалізувати повноцінне впровадження дистанційної освіти (Відео)

Про повноцінне впровадження дистанційної освіти – не тільки для школярів, а й дошкільнят, а також – про віртуальні екскурсії, онлайн-тренування і майстер-класи і навіть репетиції розповідає директор навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради Артем Кияновський:

У Школі гуманітарної праці нам вдалося оперативно перевести на комплексну дистанційну форму роботи не тільки навчання у початковій й середній школі, а й роботу із дошкільнятами, факультативи та гуртки (навіть хореографічний), роботу логопеда й практичного психолога – словом, практично всі елементи повноцінного шкільного життя.

Кожен із працівників ШГП чудово розуміє, наскільки важливою є послідовність, системність уроків і різноманітних занять. Зокрема і тому вдалося почати працювати в новому форматі дуже оперативно – «перебудувалися» практично за тиждень. Це стало можливо завдяки тому, що педагоги нашого закладу постійно проходять курсове навчання – я особисто контролюю те, щоб мої колеги знали про новинки у сфері ІКТ і могли, якщо це доцільно, їх використовувати у власній роботі. Я переконаний, що чи не найкраща інвестиція, яка максимально впливає на якість освіти, це саме навчання вчителів.

Звісно, швидкий перехід на дистанційну форму здобуття освіти не відбувся б, якщо б заклад не мав потужної інформаційної бази, над створенням якої ми працювали кілька років.

Переконаний – щоб досягти досконалості, треба навчатися у найкращих. Впроваджуючи свою систему, ми орієнтувалися на ідеї та досвід народного вчителя України, заступника директора, завідуючого лабораторії інформаційних і комунікаційних технологій Вінницької фізико-математичної гімназії № 17 Юрія Пасіхова.
Ми надихнулися його прогресивними ідеями інформатизації навчального процесу, Юрій Якович відвідував Школу гуманітарної праці й проводив семінари для учителі нашого закладу, присвячені впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в освітній простір.

Шкільний «медіа-холдинг»

Роки цілеспрямованої роботи дали хороші плоди. Нині Школа гуманітарної праці має власний «медіа-холдинг», який складається з:

– офіційного інформаційного сайту sgt.ks.ua;
– навчально-освітнього порталу Школи гуманітарної праці sgt-portal.ks.ua;
– шкільного бібліотечно-інформаційного центру sgt-library.ks.ua;
– офіційної сторінки школи в соціальній мережі – facebook.com/SGT.KhersonSchool.

На цих ресурсах є вся необхідна інформація про дистанційний освітній процес школи. На сайті ми створили розділ «Дистанційна освіта», в якому можна знайти:

– графіки проведення дистанційних занять (вебінарів) і виховних заходів для кожного класу і дошкільної групи;
– електронний журнал кожного класу з позначками про відвідування і виконанні (чи невиконанні) домашньої роботи. Оцінок в цьому журналі ми не ставимо – ці дані надсилаємо батькам особисто;
– відеозаписи уроків;
– домашні завдання на тиждень і корисні посилання;
– творчі роботи учнів, які вони виконали під час карантину.

Завдяки злагодженій і професійній роботі наших учителів інформатики і фізики нам вдалося налагодити і роботу «дистанційної учительської» – на платформі Trello. В ній є все необхідне для роботи наших педагогів: графік проведення вебінарів і виховних заходів (а також – графік роботи клуба вихідного дня), інформація про проведення педрад і нарад, електронний журнал і навіть огляди технологічних новинок. Якщо у будь-кого із педагогів виникає якесь технічне питання, наші фахівці все оперативно пояснюють.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН