Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи стане Нова Каховка центром олімпійської підготовки Херсонщини

Сьогодні ніхто не має сумніву, що Нова Каховка є одним із лідерів спортивного руху на Херсонщині. Навіть той факт, що дві ліцензії, які отримала область на майбутню літню Олімпіаду-2020 в Токіо, здобуті спортсменками Нової Каховки (лучницею Анастасією Павловою та метальницєю Іриною Новожиловою), тому доказ. Та й не кожне місто може пишатися своїми Олімпійськими чемпіонами, які сьогодні мешкають в Новій Каховці та за її межами.

Так, новокаховчани мають дость розвинені сучасні спортивні споруди, які дають змогу не тільки залучати на них молодь, а й проводити обласні і всеукраїнські чемпіонати з різноманітних видів спорту. І майже кожного року спортивна база приростає новими спорудами. Нещодавно відкрили волейбольне поле для пляжників, з’вилось нове гандбольне поле, траса для мотокросменів. А цього року додасться ще й нове футбольне поле зі штучним покриттям вартістю більше ніж 14 млн. грн., повідомляє Online Нова Каховка.

Та найамбітніша мета – це побудова Центру Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка», який дійсно перетворить місто на центр олімпійської підготовки усієї Херсонщини. Ось що з цього приводу думає один із ідеологів побудови цієї грандіозної споруди, секратар міської ради Олександр Лук’яненко:

“Сьогодні у Міністерстві культури, молоді та спорту створена амбітна команда реформаторів, яка має на меті продемонструвати свою готовність до роботи в новому форматі і котрій випало курирувати спортивний напрям. Вони вийшли на широкий загал із ґрунтовною стратегією розвитку вітчизняного спорту на найближче десятиліття. Ця стратегія розвитку спорту і фізичної активності в Україні до 2032 року передбачає серйозний розвиток спортивної інфраструктури та будівництво нових об’єктів, значне збільшення фінансування, визначення пріоритетних видів спорту та провідних спортсменів в Україні, а також автономізацію і самодостатність спортивних федерацій. В Україні повинні з’явитися Міжнародний олімпійський центр на базі центру олімпійської підготовки в Конча-Заспі та «Місто спорту», яке включатиме дві арени й п’ять спеціальних спортивних об’єктів світового рівня, а також 100 мультифункціональних стадіонів, 24 мультиспортивні центри і 24 спортивні парки в кожній області України.

Ви тільки вдумайтесь в заплановане: кожна область України повина мати свої цетри Олімпійської підготовки! Ми таку ідею запропонували керівництву області ще більше двох років тому. Мова йде про Центр Олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка». І не тільки запропонували, а й розробили проектно-кошторисну документацію з прив’язкою до конкретної земельної ділянки. На сьогодні проект пройшов експертизу та підтриманий багатьма спортивними федераціями України. Ми вдячні голові Херсонської облдержадміністрації Юрію Гусєву, який своїм розпорядженням затвердив проектну документацію цього багатофункціонального спортивного комплексу і направив свої пропозиції до Мінрегіонрозвитку для подальшого розгляду та фінансування об’єкту.

Важливо зазначити, що наш проект стопроцентно відповідає духу і стратегії Міністерства культури, молоді та спорту, про яку я говорив на початку. Тому є надія, що з реалізацією цієї ідеї Нова Каховка зможе піднятися на більш високу ступінь не тільки в спортивному розвитку, а й в туристичній привабливості.

Але дивує те, що наперекор усій спортивній спільноті міста, яка в першу чергу зацікавлена в реалізації цього проекту, ще знаходяться особи, котрі продовжують “вставляти палиці в колеса” процесу реалізації планів громади. Так звана “опозиціонерка з дипломом архітектора” продовжує надсилати у різноманітні державні та провоохоронні органи своє бачення перетворення Нової Каховки у село Ключове, з якого і виросло наше місто. Не хоче зрозуміти людина, що такий проект Коваленко й Лук’яненко втілюють в життя не для себе особисто, а для сучасної молоді та прийдешніх поколінь, які мають право жити в більш привабливому та розвинутому місті. Сьогодні треба кожному думати й працювати над тим, що ми залишимо після себе: місто-сад, яке створювали наші батьки на місці села Ключове, чи занедбане перефірійне містечко з “амбіціями дипломованих спеціалістів”. Особисто я переконаний, що більшість городян на нашому боці, а потуги мізерної частини так званої “опозиції” не стануть на заваді прогресу та розвитку нашого міста”.

Новокаховська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН